Relații financiare monetare

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

La sfirsitul anilor '90 ai secolului trecut in Moldova, pe atunci parte componenta a fostei Uniuni Sovietice, a luat amploare miscarea democratica si de eliberare nationala, care s-a incununat la 27 august 1991 cu proclamarea independentei. Independenta Republicii Moldova a fost recunoscuta la nivel international, tara noastra devenind membru a mai multor organizatii internationale prestigioase si, in primul rind, a Organizatiei Natiunilor Unite.

In anul 1994 a fost adoptata Constitutia Republicii Moldova, conform careia drepturile si libertatile omului, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme si sint garantate de catre stat. Toti cetatenii Republicii Moldova sint egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara deosebire de rasa, nationalitate, origine etnica, limba, religie, sex, opinie, apartenenta politica, avere sau de origine sociala. Constitutia Republicii Moldova garanteaza fiecarui cetatean dreptul la un trai decent, dreptul la informatie, dreptul la invatatura, dreptul la ocrotirea sanatatii, dreptul la un mediu inconjurator sanatos.

In Raportul Dezvoltarii Umane 2004, elaborat sub egida Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Republica Moldova este considerata o tara cu dezvoltare umana medie, fiind plasata in lista celor 177 de tari pe locul 113, intre Vietnam si Bolivia.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Relatii Financiare Monetare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 144 cuvinte
Nr caractere:
12 406 caractere
Marime:
34.95KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
relatii, Moneda
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!