Recenzie bugetul Uniunii Europene

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

European economic integration (Integrarea economica Europeana) redactata de Frank McDonald si Stephan Dearden, Editura Pretince Hale, 2005 este formata din trei parti (Partea I Fundamente ale Uniunii Europene, partea II Politici interne si III Politici externe) Fiecare dintre cele trei parti sunt structurate pe capitole(partea I cuprinde patru capitole, cea de a II - a , sapte capitole , iar cea de-a III-a parte cuprinde patru capitole).

Recenzia este realizata capitolului patru al primei parti referitor la Bugetul Uniunii Europene. In acest capitol se vorbeste despre aparitia, evolutia principiile si etapele procesului bugetar.

Inca din anul 1967, ca urmare a semnarii la 8 aprilie 1965 a Tratatului de la Bruxelles de fuziune a institutiilor celor trei Comunitati Europene, de cand institutiile comunitare au devenit unice, s-a realizat si fuziunea celor trei bugete existente anterior. Ca exceptie insa, pana la incetarea activitatii CECO, cheltuielile operationale (deci nu si cele functionale) si veniturile sale au fost incluse intr-un buget distinct. Dupa 2002, an in care Tratatul CECO a expirat, gestiunea patrimoniului a fost incredintata comunitatilor existente, Comisia urmand sa asigure ca aceste fonduri sa ramana distincte fata de celelalte fonduri comunitare. De altfel, incasarile provenind din gestiunea patrimoniului CECO vor reprezenta incasari la bugetul general, care vor finanta cercetarile in domeniul carbunelui si otelului.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Recenzie bugetul Uniunii Europene.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
820 cuvinte
Nr caractere:
4 623 caractere
Marime:
16.42KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
Recenzie bugetul Uniunii Europene, politica
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!