Proiect de practică de specialitate la C.A.R. Dacia I.F.N. Hunedoara

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Cap. 1 Baza legala de infintare si legile pe baza carora isi desfasoara activitatea
Cap. 2 Structura C.A.R. si prezentarea Casei de Ajutor Reciproc DACIA I.F.N.
Cap. 3 Obiectul de activitate al C.A.R. DACIA I.F.N
Cap. 4 Misiunea C.A.R. DACIA I.F.N.
Cap. 5 Activitatea desfasurata de Casa de Ajutor Reciproc DACIA I.F.N.
Cap. 6 Produsele oferite de C.A.R. DACIA I.F.N.
6.1 Depozite fonduri sociale
6.2 Imprumuturi
6.2.1 Imprumuturile traditionale
6.2.2 Imprumuturi pe termen scurt si mediu
Cap. 7 Bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2009
7.1 Venituri
7.2 Cheltuieli
7.3 Repartizarea excedentului
Cap. 8 Concluzii
ANEXE Anexa 1 Contract de imprumut nr. 868/30.04.2009
Anexa la contract nr. 868/30.04.2009
Anexa 2 Bilantul pe anul 2008 al C.A.R. DACIA I.F.N.

Extras din proiect:

Casa de Ajutor Reciproc DACIA I.F.N. isi desfasoara activitatea in baza Ordonantei de Guvern nr. 26 din 30/01/2000 publicata in Monitorul Oficial, partea I nr. 39 din 31/01/2000 cu privire la asociatii si fundatii (aprobata prin Legea nr. 246 din 18/07/2005 publicata in Monitorul Oficial, partea I nr. 656 din 25/07/2005) si a Legii nr. 122 din 16/10/1996, publicata in Monitorul Oficial, partea I nr. 262 din 25/10/1996, ce are in vedere regimul juridic al caselor de ajutor reciproc ale salariatilor, cu completarile si modificarile ulterioare si a statutului propriu.

Casele de ajutor reciproc ale salariatilor, denumite prescurtat C.A.R., sunt asociatii fara scop lucrativ, organizate pe baza liberului consimtamant al salariatilor, in vederea sprijinirii si intrajutorarii financiare a membrilor lor. Acestea se pot infiinta de catre salariati sau alte persoane care obtin venituri de natura salariala, prin asociere, in unitatile in care acestia isi desfasoara activitatea sau la nivel teritorial.

Persoanele fizice si persoanele juridice care urmaresc desfasurarea unor activitati de interes general sau in interesul unor colectivitati, nepatrimoniale pot constitui asociatii sau fundatii.

Casele de ajutor reciproc, au in tara noastra o traditie de trei generatii, reunind aproximativ un milion de membri, cuprinsi in peste 3.000 de unitati, organizate in uniuni si federatii, atat la nivel teritorial cat si national.

Cap. 2 Structura C.A.R. si prezentarea Casei de Ajutor Reciproc DACIA I.F.N.

CAR-ul este organizat sub forma unei asociatii fara scop lucrativ. Din acest punct de vedere se supune reglementarilor specifice aprobate prin OG 26/2000 privind asociatiile si fundatiile. Membrii asocatiei pot fi doar persoane care obtin venituri de natura salariala.

Asociatia se poate organiza la nivelul unei unitati (organizatii), sau la nivel teritorial. CAR-urile sunt afiliate unei uniuni teritoriale iar acestea, la randul lor, sunt reunite intr-o uniune nationala.

Federatia Centrala a Caselor de Ajutor Reciproc din Romania a fost infiintata in data de 19 aprilie 2004. Un an mai tarziu devine membra a Consiliului Mondial al Uniunilor de Credit (WOCCU), organizatie internationala de reprezentare si promovare a Uniunilor de Credit.

Scopul principal al acestor structuri este acela de a superviza si sustine la nevoie activitatea financiara a CAR-urilor.

Casa de Ajutor Reciproc DACIA I.F.N. este inscrisa la BNR in Registrul de Evidenta al institutiilor financiare nebancare (IFN) sub nr: RE-PJR-41-020758/21.08.2006.

Sediul institutiei se afla in Strada Avram Iancu, nr. 1, bloc 136, apartament 15 in localitatea Hunedoara.

Conducerea institutiei este alcatuita din Presedinte, care supravegheaza intreaga activitate a Casei de Ajutor Reciproc, Director economic, persoana care aproba toate imprumuturile, un Contabil sef, cel care supreavegheaza si aproba activitatea celorlalti doi contabili. Iar operatorul calculator si casiera efectueaza operatiuni de incasare, indosariere si emitere contracte, precum si inscrieri de membri.

Cap. 3 Obiectul de activitate al C.A.R. DACIA I.F.N

Obiectul de activitate al caselor de ajutor reciproc le plaseaza pe acestea pe picior de egalitate cu oricare institutie de credit. Totusi, spre deosebire de acestea, CAR-urile au doar drepturi si aproape nici o obligatie in ceea ce priveste normele de prudentialitate, deoarece ele nu dau socoteala pentru tranzactiile efectuate decat in fata Uniunii Nationale a CAR, care "asigura perfectionarea activitatii caselor de ajutor reciproc, stabilitatea financiara si supravegherea".

Astfel, obiectul de activitate al caselor de ajutor reciproc ale salariatilor il constituie "atragerea de depuneri, sub forma de economii, si acordarea de imprumuturi cu dobanda , care se reintorc la fondul social al membrilor, dupa deducerea cheltuielilor statutare".

Casa de Ajutor Reciproc DACIA I.F.N. este o asociatie non-profit si are ca scop dezvoltarea legaturilor de solidaritate, sprijin si intrajutorare materiala a membrilor sai, prin constituirea de economii cu dobanzi bune si acordarea de imprumuturi rapide in conditii avantajoase.

Obiectivele de activitate ale CAR DACIA I.F.N. sunt:

- atragerea in randul membrilor, pe baza liberului consimtamant, a unui numar cat mai mare de salariati;

- incurajarea membrilor sa depuna economiile la CAR DACIA I.F.N.;

- acordarea de imprumuturi rapide in conditii avantajoase.

Cap 4. Misiunea C.A.R. DACIA I.F.N.

C.A.R. DACIA I.F.N. exista pentru a oferi membrilor serviciile unei institutii solide, disciplinata financiar, avand resurse umane calificate, care deservesc nevoile financiare de economii si imprumuturi.

In ultimii ani, Casa de Ajutor Reciproc DACIA I.F.N. cunoaste o ampla activitate de consolidare si modernizare, de diversificare a serviciilor oferite membrilor, valorificand in conditiile economiei de piata atuul traditiei, al conditiilor avantajoase oferite.

Principii ale activitatii C.A.R. DACIA I.F.N.:

- Membri se ajuta intre ei pentru imbunatatirea situatiei lor economice.

- C.A.R. este o institutie ce are ca membri persoane fizice ce indeplinesc conditiile legii 122/1996 si a statutului propriu al casei, si care lucreaza in aceeasi unitate sau sunt membri ai aceleiasi comunitati.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect de practica de specialitate la C.A.R. Dacia I.F.N. Hunedoara
    • Academia de Studii Economice.doc
    • BILANT 2008.doc
    • caiet.doc
    • CASA DE AJUTOR RECIPROC - contract.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
4 fisiere
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
5 155 cuvinte
Nr caractere:
33 602 caractere
Marime:
67.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
firma, practica, finante
Predat:
la facultate , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Finanțe
An de studiu:
III
Profesorului:
Prof. Univ. Dr. Tatiana Moşteanu
Sus!