Proiect de Intervenție

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1. Titlu

SA NE TRAIM VARSTA, SA FIM COPII.

2. Locul de desfasurare

JUDETUL IASI, MUNICIPIUL IASI.

3. Suma totala a proiectului

Bugetul se exprima in Euro

% din suma totala

Contributia partenerilor 10350 11.52%

Contributia solicitata 79501 88.48%

Total 89851 100%

4. Rezumat

Maximum o pagina (includeti informatii cu privire la (a) obiectivele proiectului, (b) grupul tinta si (c) activitatile principale).

Delincventa juvenila este una din problemele cheie ale societatii noastre Perioada de dupa revolutie a amplificat acest proces, ajungand sa atinga cote mari in ultimii ani. S-a inregistrat, de asemenea, scaderea varstei la care se savarsesc actele delictuale. In prezent copiii delincventi au parte de un tratament paractic inuman,fiind tratati ca niste criminali.De aceea am hotarat sa realizez un proiect de interventie pe tema delincventei juvenile. In cadrul acestui proiect mi-am propus urmatoarele obiective:

1. Crearea unui centru de reeducare pentru 18 minori din municipiul Iasi in decursul a 3 luni de la initierea proiectului.

2. Normalizarea conditiilor de trai din cadrul centrului de reeducare ,, " din municipiul Iasi pentru 18 copii cu varsta cuprinsa intre 14-16 ani, pe o periaoda de 2 luni.

3. Reintegrarea in familie a 18 minori , din municipiul Iasi carora li s-a aplicat masura de internare intr-un centru de reeducare, pe o periada de 9 luni.

4. Resocializarea in timpul executarii sanctiunii penale a 18 minori din municipiul Iasi pe o perioada de 9 luni.

5. Prevenirea recidivei prin dezvoltarea capacitatilor de a se conforma normelor sociale , a 18 tineri din municipiul Iasi pe o perioada de 9 luni

Grupul tinta este format din baieti cu varsta cuprinsa intre 14 si 16 ani, care provin din familii dezorganizate si carora li s-a aplicat masura educativa - internarea intr-un Centru de reeducare. Comform tipologiei delincventei juvenile se incadreaza in compartimentul minorilor cu un comportament delincvent structurat. Acestia sunt minori normali, din punct de vedere psihic, proveniti dintr-o zona urbana, si anume municipiul Iasi, care se afla la prima infractiune si au participat la comiterea infractiunii individual.

Principalele activitati vor fi realizate de catre asistentul social, psihologul ajutati de sociolog. Acestea vor constitui in special:

I. organizarea activitatilor de consiliere, atat cu beneficiarii proiectului cat si cu familia acestuia;

II. organizarea grupurilor de consiliere, de dezvoltare personala si educationale;

III. organizarea timpului liber.

5. Obiective

Maximum 5 obiective.

Nr.crt. Obiectiv

1 Crearea unui centru de reeducare pentru 18 minori din municipiul Iasi in decursul a 3 luni de la initierea proiectului.

2 Normalizarea conditiilor de trai din cadrul centrului de reeducare din municipiul Iasi pentru 18 copii cu varsta cuprinsa intre 14-16 ani, pe o periaoda de 2 luni.

3 Reintegrarea in familie a 18 minori , din municipiul Iasi carora li s-a aplicat masura de internare intr-un centru de reeducare, pe o periada de 9 luni.

4 Resocializarea in timpul executarii sanctiunii penale a 18 minori din municipiul Iasi pe o perioada de 9 luni.

5 Prevenirea recidivei prin dezvoltarea capacitatilor de a se conforma normelor sociale , a 18 tineri din municipiul Iasi pe o perioada de 9 luni.

6. Justificare

6.1. Argumentati de ce este necesar proiectul propus

Societatea contemporana devine din ce in ce mai agresiva. Este periculos sa iesi seara in oras dupa o anumita ora; chiar si ziua poti fi atacat si nimeni nu va interveni, in cel mai bun caz poti fi furat. Termenul de ,,securitate personala "a devenit ceva vag si foarte ambiguu. Esti protejat in masura in care iei masuri de siguranta persoal, in caz contrar politia poate ajungeprea tarziu. Proiectul meu are drept scop reorientarea tinereu generatii, care o ia pe un fagas gresit. In prezent multe infractiuni sunt savarsite de minori,poate chiar si infractiuni mai putin garve, dar care formaeza personalitatea copilului. Ei sunt viitorul societatii romanesti si daca nu schimbam nimic riscam sa avem o societate bolnava si un viitor care nu aduce nimic bun. Acesti copii, crescand in familii dezorganizate, nu au vazut alt mod de viata, nu stiu ca poti trai si altfel, decat au trait ei. Le vom arata aceste lucruri, insa concomitent trebuie sa distrugem cea ce i-a impulsionat si i-a motivat sa savarseasca o infractiune sau alta. Daca nu le vom inabusi tndinta spre infractiune si nu vom ucide ceea ce ii determina sa incalce legea atunci nimic nu va mai putea remedia situatia. Trebuie sa lucramcu ei cat sunt copii, mai tarziu va fi mult mai dificil. Astfel, proiectul este necesar deoarece acesti copii au nevoie de ajutor, iar acesta trebuie sa fie specializat Desigur ca interventia va fi ca o picatura in ocean , insa de la mic se ajunge la mare cu timpul proiectul putand fi extins.

6.2. Relevanta proiectului in raport cu DOMENIILE PROPUSE.

Delincventa juvenila a devenit o problema seriosa a societatii contemporane. Desigur exista si altetele, nu mai putin importante. Daca vom solutiona problema minorilor delincventi, marea majoritate a celorlalte probleme ( abandonul scolar, viloenta in scoala, consumul de droguri de catre minori etc.) se vor simplifica, usurandu-se cu mult presiunea pe care o efectuau asupra societatii. Copilul care a invatat sa fure de mic nu va mai dori sa munceasca in mod cinstit atunci cand va creste mare. Astfel relevanta proiectului in raport cu celkelalte domenii este evidenta.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect de Interventie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
47 pagini
Imagini extrase:
47 imagini
Nr cuvinte:
16 486 cuvinte
Nr caractere:
94 957 caractere
Marime:
90.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
societate, proiect, delicventa juvenila
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Profesorului:
Stefan Cojocaru
Sus!