Proiect de fezabilitate

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CAPITOLUL I - INTRODUCERE

1. Prezentare
2. Domenii de activitate

CAPITOLUL II - DIAGNOSTICUL FIRMEI

1. Diagnosticul juridic
2. Diagnosticul comercial
3. Diagnosticul tehnologic
4. Diagnosticul de mediu
5. Diagnosticul de resurse umane
6. Diagnosticul financiar

CAPITOLUL III - FUNDAMENTAREA COSTULUI INVESTITIEI

CAPITOLUL IV - ANALIZA INVESTITIEI

1. Analiza investitiei in mediu cert
2. Analiza investitiei in mediu incert

CAPITOLUL V - FINANTAREA INVESTITIEI

CAPITOLUL VI - CONCLUZII

BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect:

O data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si cresterea concurentei in domeniul industrial, firmele romanesti trebuie sa isi dezvolte atat produsele cat si strategia de piata, in vederea adaptarii la cerintele pietei. Investitiile reprezinta baza dezvoltarii si progresului unei companii si una dintre cele mai importante decizii la nivel managerial deoarece acestea ajuta firma sa faca fata realitatii economice si dezvoltarii tehnologice.

Pentru o investitie optima, am analizat situatia actuala a firmei inaintea procesului investitional, din punct de vedere financiar, juridic, tehnologic, al resurselor umane, comercial si al protectiei mediului, urmand ca rezultatele obtinute sa ne ajute la previziunea evolutiei firmei in viitor. Avand in vedere diagnosticul financiar bun al societatii respective pentru cei trei ani de analiza 2006, 2007 si 2008 am presupus ca aceasta poate contracta un credit considerabil, avand indicatori de solvabilitate si de lichiditate buni, iar gradul de indatorare al firmei este foarte mic.

Am analizat structura investitiei pentru a determina costul exact al acesteia in valoare de 2.500.000 lei si am realizat o analiza a rezultatelor preconizate ale investitiei in mediu cert si in mediu incert pentru fundamentarea deciziei de investire. In aanaliza noatra am luat in considerare o serie de factori definitori: cifra de afaceri, cota de piata, capacitatea de autofinantare, criteriile bancilor de acordare a creditelor, factori ce reies atat din diagnosticul firmei, cat si de realitatea macroeconomica cu care se confrunta aceasta.

Proiectul de investitii ales, presupune investirea in lansarea unui nou produs pe piata care va aduca firmei analizate un profit mai mare si cresterea cotei de piata. Astfel, am pornit de la analiza pietei specifica produsului, costurile implicate, pretul potential, piata de desfacere si veniturile obtinute in urma lansarii investiriei. Pentru acest lucru am analizat indicatorii de evaluare a investitiei si anume: valoarea actualizata neta, rata interna de rentabilitate, indicele de profitabilitate si termenul de recuperare. Astfel, tinand cont de acesti indicatori, in special de valoarea adaugata neta, care este pozitiva, in valoare de 8,318,000.44 lei, putem afirma ca investitia realizata este profitabila, firma avand o evolutie pozitiva si mai buna decat in cazul in care investitia nu ar fi fost realizata.

Din acest punct, am reusit sa propunem o investitie rentabila, care merita sa fie facuta, in acest sens tinand cont de criteriile de selectie pe care le-am calculat pentru o situatie cu VAN fara valoare reziduala. Toate aceste criterii sustin investitia noastra, eficienta investitiei fiind demonstrata in analiza in mediul cert.

Am considerat ca cel mai robust argument al analizei noastre este Simularea Monte Carlo pe care am implementat-o atat in Excel, cat si folosind programul Risk Simulater si ceea ce a rezultat, adica un VAN pozitiv a demonstrat inca o data faptul ca investitia noastra este profitabila, iar calculele sunt corecte.

Bibliografie:

Brealy Myers-"Principles of corporate finance", 2003, editia 7

Dragota, Victor; Ciobanu, Anamaria; Obreja, Laura; Dragota, Mihaela, Management financiar, Ed. Economica, Bucuresti, 2003, vol. II

Dragota, Victor; Dragota, Mihaela; Obreja, Laura; Tatu, Lucian; Ciobanu, Anamaria; Racsa, Anda, Abordari practice in finantele firmei, Ed. IRECSON, Bucuresti, 2005

Halpern, Paul; Weston, Fred; Brigham, Eugene - Finante manageriale, Ed. Economica, Bucuresti, 1998

Ross, Stephen; Westerfield, Raymond; Jaffe, Jeffrey, Corporate Finance, Irwin / McGraw -Hill, 1999.

Stancu, Ion - Finante, Ed. Economica, Bucuresti, 2002

Stancu, Ion, (coordonator), Finante (Vol.II). Investitii directe si finantarea lor, Ed. Economica, Bucuresti, 2003

*** Lege privind finantele publice nr. 500/2002, publicata in Monitorul Oficial nr. 597/2002

*** www.palisade.com -Software for Monte Carlo analysis

*** www.titan.ro - Site-ul companiei analizate

.http://www.infoindustry.ro/pagini/10107/Utilaje_Second-and/Linie_De_ProductieBiscuiti.html - accesat la 29.12.2009

http://www.infonews.ro/node/77636 - taxa supermarket - accesat la 29.12.2009

Informatia de Mures: http://www.infoms.ro/home/detalii-stiri/article/2576/48/neste/7.html? tx_ttnews[pS]= 1214062949&cHash=5ced6d0fe7&type=98&no_cache=1 - accesat la 29.12.2009

Diverse site-uri pentru a gasi anumiti coeficienti de volatilitate a pietei de capital,etc.

Observații:

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

FACULTATEA DE FINANTE, ASIGURARI, BANCI SI BURSE DE VALORI BUCURESTI

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect de fezabilitate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
96 pagini
Imagini extrase:
96 imagini
Nr cuvinte:
22 288 cuvinte
Nr caractere:
156 803 caractere
Marime:
866.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
Proiect de fezabilitate, finante
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!