Organizarea și Desfășurarea Procesului Bugetar la Primăria Murgeni

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Capitolul I: Organizare si functionare la Primaria orasului Murgeni, jud. Vaslui

1.1Scurt istoric

Primele insemnari scrise despre Murgeni ca fiind o comunitate de oameni liberi (razesi) apar in timpul domniei lui Alexandru cel Bun(1400-1432) si se adauga in timpul lui Stefan cel Mare (1457-1504), timp in care satul se documenteaza si arheologic. In teritoriul Murgeni sunt atestate urmatoarele sate: Murgeni, Bujoreni, Hanaseni, Stiubei, Lungeni, Ilisoaia sau Cercasa

Orasul Murgeni este o comunitate situata la sudul judetului Vaslui, Moldova, Romania.Este pozitionat geografic in podisul Moldovei, pe valea raului Elan. Este format din 6 sate plus orasul Murgeni dupa cum urmeaza: Floreni, Raiu, Carja, Latesti, Sarateni, Schineni, orasul Murgeni. Suprafata totala a comunitatii este de 135,19km?.

Intre anii 1844-1907 exista o zona comercial-mestesugareasca si de locuit axata in mod deosebit pe strada principala si o zona in partea sudica cu locuinte la sosea si risipite a caror locatari se ocupa exclusiv cu agricultura, aici fiind vorba de ramasitele satului Hanaseni.Intre anii 1908-1921 fizionomia satului nu se schimba foarte mult dar i se adauga centrul comunitatii evreiesti cu scoala.S-a construit apoi scoala primara (1918), spitalul (1908), casa ceferistilor (1917), moara (1912). In 1916 s-a introdus iluminatul strazilor cu felinare cu gaz lampant. Intre anii 1921-1944 nu s-a schimbat prea mult dar i s-a adaugat mahalua denumita ,,Satul Nou" si s-a pavat strada principala cu piatra cubica. Odata cu aparitia socialismului in anii 1950-1960 se produc anumite schimbari in aspectul edilic al Murgeniului. Astfel se realizeaza numeroase edificii economice si social - culturale (fabrica de produse lactate, centru de vinificare, piata pe o suprafata de 1800 mp s-au modernizat drumurile, constructia caminului cultural iar in 1957 a luat fiinta liceul de cultura generala, etc. Multe dintre acestea sunt si astazi dar tot la fel de multe s-au desfiintat ori s-au privatizat dupa perioada comunista.

In 2004 comuna Murgeni devine oras un oras ce se vrea a fi unul european, care este inca la inceput avand perspective bune dar totodata si multe lipsuri ce trebuiesc corectate pentru a patrunde pe fagasul civilizatiei moderne. In concluzie se poate aprecia ca teritoriul ca si aspectul edilic al orasului Murgeni isi schimba infatisarea in contextul evolutiei de-a lungul aniilor dupa felul vietii social-economice si social-culturale.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea si Desfasurarea Procesului Bugetar la Primaria Murgeni.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
84 pagini
Imagini extrase:
84 imagini
Nr cuvinte:
24 165 cuvinte
Nr caractere:
143 438 caractere
Marime:
255.52KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
primarie, Economie, buget
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Profesorului:
Stefura Gabriel
Sus!