Mecanismul Creării de Moneda prin Băncile Comerciale

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Bancile comerciale creeaza moneda atunci cand acorda credite comerciale agentilor economici, persoanelor fizice, precum si in conditiile in care achizitioneaza active financiare ( efecte private, publice sau devize) sau active reale ( bunuri imobiliare).

a.Crearea de moneda prin acordarea de credite de catre banca

Atunci cand banca acorda un imprumut unui client , inregistreaza, in bilant, o crestere simultana a activului si a pasivului.

Cand creste pasivul in concordanta cu activul are loc crearea de moneda in favoare clientului care a solicitat imprumutul.

Prin inscrierea simultana a aceleiasi sume atat in activ cat si in pasiv, are loc crearea de moneda scripturala, procedeu prin care este marita masa monetara.

Astfel clientul solicitant dobandeste o putere de cumparare suplimentara, fara ca o alta persoana sa renunte la puterea sa de cumparare.

Moneda scripturala este folosita doar ca mijloc de plata. O persoana sau o intreprindere va solicita un credit pentru a efetua diverse plati, nu pentru a economisi acele resurse banesti.

Prin urmare moneda creeata de banca este o datorie a ei care circula , un element al pasivului bancar acceptat ca mijloc de plata.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mecanismul Crearii de Moneda prin Bancile Comerciale.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
895 cuvinte
Nr caractere:
5 200 caractere
Marime:
17.63KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
Economie, banci
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!