Investițiile

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Dezvoltarea economica a unei tari este deosebit de complexa, pentru ca investitiile influenteaza structurile de proprietate, structurile economice pe ramuri si subramuri, structurile tehnologice, si structurile ocuparii fortei de munca, cu consecinte directe si indirecte in plan social, influentand ritmul de dezvoltare al tarii.

Investitiile sunt baza materiala a dezvoltarii economico-sociale a oricarei tari. Ele asigura cresterea cantitativa si calitativa a capitalului fix, sporirea randamentului tehnic si economic al capitalului existent, dar si crearea de noi locuri de munca. Prin investitii se asigura cresterea gradului de utilizare a resurselor materiale si de munca ale societatii, rol pe care l-au avut intotdeauna.

Investitiile au un rol hotarator in asigurarea modernizarii activitatii economice, ca o conditie necesara la adaptarea sistemelor tehnice si economice ale conditiilor de trecere a economiei nationale la economia de piata, si de participare a tarii noastre la relatiile economice internationale in conditii de concurenta si competitivitate. Ele asigura un grad mai mare de ocupare a fortei de munca, locuri de munca cu utilaje performante, perfectionarea proceselor tehnologice sau extinderea si generalizarea principiilor de conducere ale economiei de piata.

Investitiile dau nastere la ceea ce se numeste efect propagat sau efect de antrenare, care determina: promovarea progresului tehnic, cresterea productiei, imbunatatirea calitatii bunurilor, cresterea eficientei economice.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Investitiile.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 302 cuvinte
Nr caractere:
7 902 caractere
Marime:
11.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
investitiile, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!