Gestiunea financiară pe termen lung

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Legatura dintre obiectivul de baza al activitatii firmei si finantele firmei

Orice activitate si functie a firmei trebuie sa se inscrie in parametrii definiti prin strategia firmei si sa contribuie la atingerea obiectivului de baza al acesteia dintr-o anumita perioada.

Strategia firmei defineste obiectivul de baza, precum si modalitatile concrete de atingere, persoanele si departamentele implicate, termenele intermediare care trebuie respectate, activitatile care trebuie realizate.

Finantele firmei trebuie sa contribuie la atingerea obiectivului de baza al firmei prin modalitatile lor specifice de actiune si control.

1. Maximizarea profitului

- A reprezentat prima manifestare concreta a obiectivului de baza al firmei in contextul istoriei economice moderne (incepand cu revolutia industriala din secolul XVIII).

- Pentru o anumita firma a insemnat tendinta de a marca profituri cat mai mari de pe urma desfasurarii activitatii de productie si/sau comercializare, prin practicarea unor preturi cat mai mari in conditiile unor costuri de productie si/sau comercializare cat mai reduse. Obiectivul a fost sustinut de cererea foarte mare pentru produse industriale din secolele XVIII - XIX si inceputul secolului XX, de o concurenta moderata, o reglementare redusa si de slaba organizare a pietei de capital din aceasta perioada.

- Acest obiectiv a dus insa la acumularea treptata a unor tensiuni si conflicte cu furnizorii, salariatii, autoritatile statului, clientii si comunitatile locale.

- Obiectivul de maximizare a profitului nu era neaparat sustinut de investitii corespunzatoare, cuvantul cheie fiind costurile cat mai mici pentru a se putea obtine profituri cat mai mari.

- Pentru maximizarea profitului erau neglijate investitiile in siguranta si conditiile de munca ale salariatilor, in remunerarea muncii acestora, in clienti si in relatia cu mediul inconjurator sau cu comunitatile locale.

- Drept rezultat, incepand cu anii 1960 obiectivul de maximizare a profitului a inceput sa fie inlocuit treptat cu un alt obiectiv, mai adecvat contextului economic mult mai concurential si pretentiilor sporite ale clientilor, comunitatii locale, salariatilor si partenerilor de afaceri.

- Este vorba de obiectivul de maximizare a avutiei actionarilor (de crestere a valorii firmei).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Gestiunea financiara pe termen lung.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
6 406 cuvinte
Nr caractere:
34 808 caractere
Marime:
1.53MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
gestiune financiara, firma
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!