Euro - monedă internațională

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Abordarea monedei euro in ipostaza sa de moneda internationala trebuie sa tina seama, in primul rand, de caracteristicile si functiile unei monede internationale.

1.1 Conceptul de moneda internationala

Moneda internationala este acea moneda care poate circula in afara granitelor statului emitent, servind ca mijloc de plata si de rezerva pe piata internationala.

In practica se disting doua categorii de monede internationale:

a) din prima categorie fac parte monedele nationale care, datorita unor insusiri si imprejurari deosebite, capata caracter de moneda internationala. Din aceasta categorie au facut parte diferite monede nationale, in evolutia istorica a finantelor, care au circulat si in alte tari decat in cea emitenta, precum: napoleonul francez, lira sterlina, lira otomana si altele.

In prezent, in acesta categorie se inscriu dolarul S.U.A., lira sterlina, francul elvetian, yenuls japonez si euro.

b) o a doua categorie sunt instrumentele monetare si unitatile de cont, emise de organisme financiare internationale (unitati monetare artificiale). Din aceasta categorie fac parte: DST, EURCO, EUA, ACRU, IFU, AMU etc.

Euro este moneda nou creata a uniunii europene si a devenit moneda oficiala la 1 ianuarie 1999. Este moneda unica adoptata de 17 state membre ale Uniunii Europene, pana in prezent, aceste state fiind cunoscute colectiv ca zona euro. In prezent aproximativ 330 milioane de cetateni europeni folosesc moneda unica si se bucura de avantaje care se vor extinde pe masura ce si alte tari vor adopta moneda euro.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Euro - Moneda Internationala.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
4 310 cuvinte
Nr caractere:
23 417 caractere
Marime:
37.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
Euro, Moneda
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!