Emisiunea Valorilor Mobiliare

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Emisiunea valorilor mobiliare primare (piata primara de capital)

1. Tehnica emisiunii valorilor mobiliare primare

2. Particularitati ale emisiunii si plasarii valorilor mobiliare primare in Republica Moldova

- Prospectul de emisiune

- Particularitati ale emisiunii si plasarii actiunilor

- Particularitati ale emisiunii si plasarii obligatiunilor

Notiuni de baza

Emisiune, emisiune privata, emisiune publica, oferta publica, prospect de emisiune, emisiune de constituire, emisiune suplimentara, efect de dilutie

1. Tehnica emisiunii valorilor mobiliare primare

Emisiunea de valori mobiliare reprezinta o practica dinamica de finantare a unor proiecte de investitii prin intermediul pietei de capital. Emitentul valorilor mobiliare va primi, in schimbul acestora, capitalul investitorilor interesati de valorificarea resurselor disponibile.

Operatiunile de emisiune creeaza baza pietei valorilor mobiliare, adica mediul in care, in viitor, se efectueaza operatiunile de tranzactionare.

Cu ajutorul operatiunilor de emisiune se formeaza atit copilul, propriu, cit si capitalul de imprumut. In acest scop, se emit cele doua tipuri de valori mobiliare: actiunile - la formarea capitalului propriu obligatiunile - la formarea capitalului de imprumut.

Desi scopul principal al activitatii de emisiune este atragerea, capitalului, emisiunea permite si rezolvarea altor probleme - reconstituirea proprietatii, de exemplu, de stat in cea actionara prin intermediu, privatizarii.

Emitind valorile mobiliare pentru vinzare se poate imbunatati planificarea financiara si gestiunea fluxurilor financiare.

Emisiunea valorilor mobiliare este perceputa atit ca totalitate a valorilor mobiliare ale unui emitent, care apartin unei clase si au acelasi termen initial si final de plasare, cit si ca totalitate a actiunilor (operatiunilor) stabilite prin lege si intreprinse de emitent in vederea plasarii valorilor mobiliare.

Emisiunea de valori mobiliare este avantajoasa pentru emitent, deoarece nu-i solicita acestuia restituirea, intr-o perioada anumita, a banilor investiti de actionar si/sau efectuarea platilor de dobinzi aferente creditelor bancare.

Principalul scop al emisiunii valorilor mobiliare primare consta in transformarea resurselor financiare disponibile si dispersate din economie in capitaluri pe termen, accesibile emitentilor, destinate realizarii de investitii sau transformarii in capital de imprumut.

Emisiunea valorilor mobiliare genereaza anumite motivatii, dar impune si unele limite.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Emisiunea Valorilor Mobiliare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
10 273 cuvinte
Nr caractere:
56 640 caractere
Marime:
684.72KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
finante, bani, plata
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!