Dubla Impunere Internațională

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In conditiile economice de astazi circulatia libera a capitalurilor este o realitate, astfel ca numeroase persoane fizice si juridice desfasoara activitati din care obtin venituri sau detin averi in mai multe tari.

Apare, deci, in mod firesc, problema stabilirii autoritatii publice competente sa procedeze la impunerea veniturilor si averii realizate, respectiv detinute de persoane fizice sau juridice ale unui stat pe teritoriul altui stat.

Deoarece instituirea de impozite constituie un drept al fiecarui stat, iar modul de asezare si percepere al acestora este de competenta puterii legislative a statului respectiv, se poate ajunge la situatia ca un anumit venit sa faca obiectul impunerii si in statul de origine, cat si in cel de destinatie a venitului respectiv. La fel se poate intampla si cu o anumita avere: sa pretinda impozit asupra ei si statul pe teritoriul caruia se afla bunul supus impunerii cat si cel in care domiciliaza proprietarul averii in cauza (sau al carui cetatean este acesta).

Cunoasterea temeinica a practicii fiscale internationale are o importanta deosebita in realizarea procesului de largire a cooperarii economice si financiare dintre acestea. Dubla impunere internationala, poate deveni la un moment dat, o piedica in amplificarea relatiilor economice, financiare si de credit dintre diferite tari.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dubla Impunere Internationala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
4 308 cuvinte
Nr caractere:
23 545 caractere
Marime:
59.28KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
impunere, europa
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Profesorului:
Filip Gheroghe
Sus!