Drumul către Euro

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Potrivit calendarului de adoptare a monedei unice europene, tara noastra va trece la euro in intervalul 2012-2014. Insa, pentru a adopta moneda unica europeana, un stat trebuie sa intruneasca o serie de criterii economice, pentru a nu destabiliza economia europeana si pentru a nu afecta paritatea euro cu alte monede internationale. Aceste conditii sunt specificate in Tratatul privind infiintarea Uniunii Europene (Tratatul de la Maastricht, intrat in vigoare la 1 noiembrie 1993).

Tratatul de la Maastricht a conceput adoptarea monedei europene ca pe o cale fara intoarcere, intrucat nu prevede nici posibilitatea ca un stat membru al Uniunii Europene si Monetare sa se retraga si nici pe aceea ca o tara care a adoptat moneda unica sa fie exclusa din uniune. S-a hotarat ca aderarea tarilor membre ale Uniunii Europene la Uniunea MonetaraEuropeana sa se faca gradual, pe masura ce sunt indeplinite o serie de criterii de convergentanominala, scopul acestor conditii fiind acela de a asigura stabilizarea economica pe termen lung si un nivel suficient de inalt de convergenta a economiilor din zona de circulatie a monedei unice, premise ale unei bune functionari ale uniunii monetare.

In ceea ce priveste aderarea Romaniei la UEM, Banca Nationala a Romaniei consideraca trebuie parcurse doua etape:

1. O etapa ce se desfasoara din 2007 pana in 2010 si in care trebuie sa fie atinse urmatoarele trei obiective: consolidarea inflatiei scazute; formarea pietei interne de capitaluri pe termen lung si convergenta ratelor de dobanda; stabilitatea relativa a cursului leului pe piata(in conditii de convertibilitate deplina) in jurul nivelului de echilibru pe termen lung;

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Drumul catre Euro.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 201 cuvinte
Nr caractere:
16 678 caractere
Marime:
21.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
Euro, tara
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!