Dinamica și Structura Veniturilor Fiscale la Nivel Internațional

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Fiscalitatea este un fenomen socio-economic prezent in viata tuturor inca din cele mai vechi timpuri, facand parte din insusi mecanismul functionarii societatii si economiei, imbracand o " haina juridica"

Cadrul de referinta in care actioneaza si se manifesta sistemul fiscal este determinat de timp si spatiu. Parametrul spatiu al sistemului fiscal are in vedere organizarea administrativa si politica a unui stat. Fiecarei tari ii corespunde un sistem fiscal cu o structura, comportament si obiective bine determinate. Acest parametru al sistemului fiscal este influentat de nivelul si structura surselor de venituri, de necesitatile financiare ale bugetului dar si de conceptiile etice si politice ale guvernelor. In cadrul acestui parametru, se manifesta armonizarea dintre sistemele fiscale nationale in scopul evitarii dublei impuneri internationale a veniturilor si in scopul combaterii evaziunii fiscale nationale si internationale.

Parametrul timp al sistemului fiscal corespunde periodicitatii prelevarii resurselor financiare la nivelul statului si se refera la principiul anualitatii executiei bugetare si la principiul anualitatii exercitiului financiar al agentilor economici contribuabili. Daca primul element, spatiul, delimiteaza un sistem fiscal de altul, cel de-al doilea contribuie la intelegerea actiunii si caracterului dinamic al sistemului fiscal.

Veniturile bugetului de stat, reprezinta acea parte a veniturilor publice cuvenita puterii centrale a statului, pentru a fi folosita apoi in scopul indeplinirii obiectivelor si programelor puterii centrale, pe perioada ultimului an bugetar.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dinamica si Structura Veniturilor Fiscale la Nivel International.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
3 422 cuvinte
Nr caractere:
19 498 caractere
Marime:
118.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
fiscalitate, sistem fiscal
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Profesorului:
Paula Lazar
Sus!