Cadru logic

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Situandu-se in nord-vestul Romaniei, judetul Cluj este al 13-lea ca marime din tara, si ocupa 2,8% din suprafata Romaniei. Cu toate ca unii investitori romani si straini au construit aici, in Cluj, contribuind la dezvoltarea acestuia atat din punct de vedere economic cat si turistic, nu se poate spune ca exista tot ce avem noi nevoie.Ritmul de dezvoltare al orasului este destul de mare, de unde rezulta si aparitia de zi cu zi a tot mai multor oportunitati de afaceri. Cu ajutorul constructiilor noi se spera deschiderea domeniului alimentar si implicit crearea de noi locuri de munca.

Cofetariile in ziua de astazi sunt foarte apreciate si se bucura de o crestere a numarului de clienti foarte mare. Se estimeaza o crestere de cel putin 30% a cererii pe acest segment de piata fata de anul trecut. Capitalul in aceasta situatie nu se poate spune ca este unul foarte mare, dar acesta poate sa varieze in functie de cererile din fiecare luna, resprectiv veniturile incasate. Totul depinde de cerintele clientilor di posibilitatea acestora de a cumpara aceste produse. Obtinerea profitului dar si satisfacerea clientilor este foarte importanta in aceasta afacere. Satisfacerea clientului se bazeaza nu numai prin vanzarea acestuia de produse dorite ci si prin respectarea normelor de alimentare U.E., cat si a celor privind protectia muncii.

Preturile la produse fiind atat de ridicate nu se merita sa se mai faca prajituri acasa, deoarece se ajunge la costuri mult mai mari ca si cum s-ar achizitiona acele prajituri. Evolutia pietei alimentare privind prajiturile este in continua crestere, oamenii dorind niste prajituri bune, realizate din produse naturale si la un pret convenabil.De aceea se ia in vedere cresterea numarului de clienti ceea ce duce inevitabil la cresterea profitului fiind nevoie de o oferta cat mai variata.

Am considerat deschiderea unei cofetarii o afacere profitabila, oferind locuri de munca oamenilor, si satisfacandu-le cerintele. Acestia au posibilitatea de a urma niste cursuri de formare profesionala in domeniul alimentar, lucru care a dus la crearea unui deficit bugetar si nu numai. Oamenii profitau de faptul ca aceste cursuri sunt gratuite si nu mergeau, rezultand astfel lipsa unor cofetari profesionali. Sa incercat angajarea unor cofetarii cu experienta insa acestia au fost gasiti foarte greu.

Cofetaria se aprovizioneaza cu produse lactate proaspete de la niste fermieri din zonele rurale ale Clujului care insa nu pot tot timpul sa ofere produse de calitate, sau necesarul de produse, in schimb ce restul alimentelor sunt aduse de comerciantii straini avand un efect negativ pe plan economic datorita crizei economice din aceasta perioada. Tot aceasta criza ar putea produce si o scadere a clientilor deja existenti la celelate cofetarii.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cadru logic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
1 385 cuvinte
Nr caractere:
9 452 caractere
Marime:
20.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
firma, infiintare, Economie
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor , Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca
Materie:
Finanțe
Profesorului:
Florin Pop
Sus!