Analiza unui proiect de investiții

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Conform HGR 1342/2001, Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Muntenia Sud, denumita FDFEE Muntenia Sud, functioneaza ca filiala a Societatii Comerciale de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A.

S.C. Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" S.A., persoana juridica romana, cu sediul principal in Bucuresti, Bdul Ion Mihalache, nr. 41-43, sector 1, asigura prin reteaua proprie de distributie si furnizare (110/20/0,4 kV) alimentarea cu energie electrica a consumatorilor casnici si industriali din Municipiul Bucuresti, judetul Ilfov si judetul Giurgiu. Operational isi desfasoara activitatea in baza licentelor de distributie si furnizare a energiei electrice acordate de catre ANRE.

Electrica Muntenia Sud"-S.A., Filiala a "Electrica" S.A., are misiunea sa ofere tuturor clientilor sai, actuali si potentiali, energie electrica - baza confortului si eficientei economice - prin asigurarea unor servicii de distributie si furnizare a energiei electrice la parametrii calitativi superiori conform standardelor internationale care opereaza pe piata de energie. Misiunea va fi indeplinita de catre personalul filialei, cu profesionalism si operativitate.

Strategiile pe domenii de activitate tin seama de directiile de dezvoltare a infrastructurii retelelor electrice in vederea indeplinirii obligatiilor de serviciu public, stabilite prin licenta de distributie acordata de ANRE.

In domeniul furnizarii energiei electrice strategia prevede programe de modernizare a activitatilor de contractare, masurare, citire, facturare si incasare, prin informatizarea acestora.

Obiective prioritare: activitate eficienta si profitabila; clientul in centrul preocuparilor; cresterea performantelor in distributia si furnizarea energiei electrice in acord cu reglementarile impuse de ANRE.

Directii de actiune prioritare: separare si controlul costurilor pe activitati; informatizarea proceselor; modernizarea sistemului de facturare-incasare; call center - un sistem modern de management al informatiilor si reclamatiilor clientilor; management corespunzator al resurselor umane; implementarea sistemului de asigurarea calitatii.

Domeniile principale in care filiala este interesata sa-si atraga parteneri sunt: imbunatatirea serviciilor oferite, dezvoltarea si modernizarea retelelor, implementarea de sisteme de management pe diverse activitati sau in mod integrat. Principiile generale in relatia cu orice partener sunt asigurarea din partea acestuia a surselor de finantare pentru derularea actiunii de cooperare, respectiv existenta unei experiente si performante recunoscute pe plan international in domeniul respectiv.

1.2. Analiza potentialului tehnico-economic

1.2.1. Evolutia activelor imobilizate

-mii lei-

Anul Valoare active imobilizate Pondere in total activ Modificare absoluta Indice

2004 25.984.905 55,2%

2005 28.424.588 57,3% 2.439.683 109,3%

2006 30.407.270 57,9% 1.9822.682 106,9%

In perioada analizata activele imobilizate au inregistrat o crestere cu 9,3% in 2005 fata de 2004, adica o crestere in valoare absoluta de 2.439.683 mii lei.

In 2006 fata de 2005 s-a inregistrat o crestere cu 6,9%in valoare relativa si in valoare absoluta de 1.982.682 mii lei.

In ceea ce priveste ponderea activelor imobilizate in totalul activului, aceasta a inregistrat o usoara crestere: 55,2% in 2004, 57,3% in 2005 si 57,9% in 2006.

Aceasta crestere a valorii activelor imobilizate este apreciata ca un fenomen pozitiv in evolutia firmei intrucat aceasta crestere a fost urmarea unor investitii considerabile in constructii speciale (piloni de inalta tensiune pentru transportul energiei electrice), masini, utilaje si instalatii de lucru, aparate si instalatii de masurare, control si reglare. Aceste investitii au avut ca scop cresterea calitatii energiei electrice livrate consumatorilor prin eliminarea problemelor de diferite tipuri care apar de-a lungul liniei electrice si prin stabilizarea tensiunii la bornele consumatorului. Au fost achizitionate si instalate de asemenea noi puncte de transformare inalta/medie tensiune, medie/joasa tensiune, precum si un numar important de sisteme de contorizare moderne.

Bibliografie:

1) CATUTI, Constantin Cristian; VASILESCU, Ion, coord. st. - Perfectionarea evaluarii eficientei economice a proiectelor de investitii, Ed. A.S.E., Bucuresti 2006

2) MUSATESCU, Virgil; VASILESCU, Ion, coord. st. - Eficienta economica a investitiilor in sectorul energiei electrice si termice, Ed. ASE, Bucuresti 2001

3) NICOLESCU, Ovidiu; VERBONCU, Ion - Management, Editia a III-a, Ed. Economica, Bucuresti, 1999

4) PARVUTOIU, Ion; VASILESCU, Ion, coord. st. - Eficienta economica a utilizarii mijloacelor fixe, Ed. ASE, Bucuresti 2001

5) ROMANU, Ion, coord.; VASILESCU, Ion, coord. - Managementul investitiilor, Ed Margaritar, Bucuresti 1997

6) STANCU, Ion - Finante, piete financiare si gestiunea portofoliului. Investitii reale si finantarea lor. Analiza si gestiunea financiara a intreprinderii, Ed. Economica, Bucuresti 2002

7) STOIAN, Marian - Eficienta economica a investitiilor, Centrul editorial 1994 co-autor A.S.E. Bucuresti

8) VASILESCU, Ion; ROMANU, Ion - Eficienta economica a investitiilor si a capitalului fix, Ed. Didactica si pedagogica, Bucuresti 1993

9) VASILESCU, Ion; GHEORGHE, Alexandru - Eficienta si evaluarea investitiilor, Ed. Eficon Press, Bucuresti 2004

10) VERBONCU, Ion - Management si performante, Ed. Universitara, 2005

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Unui Proiect de Investitii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
6 692 cuvinte
Nr caractere:
49 857 caractere
Marime:
83.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
active imobilizate, valoarea activelor
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Profesorului:
Ion Stancu
Sus!