Analiza structurii și dinamicii resurselor financiare publice din bugetul consolidat al României

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

I. Bugetul de stat

Bugetul economiei nationale reprezinta un plan ce se realizeaza anual si cuprinde totalitatea veniturilor si a cheltuielilor dintr-o economie nationala, indiferent daca aceste cheltuileli sunt publice sau private. Acest buget cuprinde atat bugetele autoritatii publice, cat si totalitatea bugetelor private (ale agentilor economici).

Bugetul economiei nationale serveste ca baza pentru argumentatia financiar-economica, sociala si politica a guvernului. Cu ajutorul bugetului economiei nationale, guvernul poate gasi efectele directe si indirecte produse in economie prin aplicarea unor unor masuri ce prevede cresterea economica.

Bugetul public se formeaza pornind de la bugetul economiei nationale, dar cuprinde numai resursele si cheltuielile autoritatii publice. Acest buget se supune obligatoriu discutiei amanuntite a Parlamentului si aprobarii acestuia. Bugetul de stat devine lege dupa aprobarea de catre Parlament si astfel este posibila incasarea veniturilor si efectuarea cheltuielilor publice.

Cheltuielile publice si veniturile indeplinesc rol de parghii folosite de stat pentru stimularea dezvoltarii sau restrangerii unor activitati, a productiei si consumului anumitor produse, pentru influenta anumitor categorii sociale in realizarea actiunilor in care statul este direct interesat.

Bugetul de stat se elaboreaza pentru o perioada de un an si evidentiaza nivelul aprobat al cheltuielilor ce se vor forma in viitor si marimea veniturilor ce pot fi mobilizate la dispozitia statului, ca si marime a veniturilor ce pot fi mobilizate la dispozitia statului, ca si durata de timp pentru care se elaboreaza bugetul.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Structurii si Dinamicii Resurselor Financiare Publice din Bugetul Consolidat al Romaniei.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
3 423 cuvinte
Nr caractere:
30 497 caractere
Marime:
63.12KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
romania, natiune
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!