Analiza societății comerciale Nordic Import-Export CO S.R.L.

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

. SCURT ISTORIC AL SOCIETATII ,,NORDIC IMPORT-EXPORT CO." S.R.L.

Societatea ,,Nordic Import-Export Co." este o societate comerciala cu raspundere limitata, avand personalitate juridica romana, care isi desfasoara activitatea potrivit legii 31 /1990 si Codului Comercial, precum si altor prevederi ale legislatiei romane aplicabile societatilor comerciale.

Societatea s-a constituit in anul 1994 avand o durata de functionare nelimitata cu incepere de la data inmatricularii la Registrul Comertului.

Conform statutului, denumirea societatii este ,,Nordic Import-Export Co." si este detinuta de catre trei asociati. Sediul societatii este in Bucuresti, unde are in proprietate o moderna cladire care contine birourile, precum si depozite mari dotate cu spatii de depozitare cu celule de frig

Societatea ,,Nordic Import-Export Co." este inscrisa la Oficiul Registrului Comertului al Municipiului Bucuresti sub numarul J40/25507/l994, avand codul fiscal RO 6636202 si are ca profil de activitate, conform codului CAEN 5133 ,,Comert cu ridicata al produselor lactate, oualor, uleiurilor si grasimilor".

Asadar, in anul 1994 compania ,,Nordic Import-Export Co." a fost creata pentru a promova produse de calitate. Primul produs importat si promovat pe piata din Romania a fost frisca vegetala HULALA, produs care si astazi se afla in topul produselor companiei si pentru care este lider de piata in Romania.

Din anul 1999 compania decide sa extinda portofoliul de produse destinate canalului de distributie Retail prin incheierea de contracte cu companii producatoare de ulei de masline, conserve de peste, conserve de rosii, lideri in domeniu in tarile de unde provin sau chiar la nivel european.

In anul 2001 o noua provocare se concretizeaza prin decizia de a importa si distribui in Romania produse proaspete cu termen de valabilitate scazut ce necesita pastrarea si distributia la temperaturi controlate. Tot in acest an se infiinteaza si departamentul HoReCa ce urmeaza a distribui produsele companiei clientilor de tip restaurante, hoteluri, cafenele, firme de catering, fast-food, etc.

In anul 2003 se decide inceperea colaborarii cu al doilea producator de cafea prajita si ambalata din Italia, compania Cafe do Brasil cu brandul Kimbo Caffe. De asemenea, societatea ataca un nou sector al distributiei si anume produsele congelate (fructe si legume).

Din anul 2004, misiunea companiei este de a promova o alimentatie sanatoasa de cea mai buna calitate (produse premium), iar credo-ul companiei este ,,Calitate, gust si sanatate"

In anul 2005 societatea se muta intr-un nou sediu, o cladire moderna unde sunt atat spatiile pentru birouri cat si depozitele.

In anul 2006, datorita rezultatelor excelente obtinute de departamentul HoReCa, se decide infiintarea diviziei Foodservice care sa cuprinda departamentele Cofetarii-Patiserii, HoReCa, Comert Modern si Industrie. Astfel, la acea data societatea se compunea din 2 mari divizii: Retail si Foodservice

Societatea ,,Nordic Import-Export Co." se caracterizeza prin: CALITATE, FLEXIBILITATE si INOVATIE.

CALITATE - numai produse si servicii de cea mai buna calitate ;

FLEXIBILITATE - adaptarea la cerintele clientilor si grija permanenta pentru deservirea acestora;

INOVATIE - promovarea unor produse cu grad ridicat de noutate si servicii complementare;

B. PREZENTAREA GENERALA A COMPANIEI

Societatea Comerciala Nordic Import-Export Co SRL a fost infiintata in anul 1994 si activeaza in domeniul comertului, avand ca obiect de activitate importul si distributia de produse alimentare.

Cu un numar de 200 angajati, un sediu central in Bucuresti (Calea Vitan nr. 240A) si inca 2 puncte de lucru in Cluj si Timisoara, firma are o cifra de afaceri de aproximativ 25 milioane euro anual. Capitalul social subscris si varsat in intregime de catre cei trei asociati este de 300 Ron. Capitalul social se divide in 33.33 parti sociale egale si indivizibile.

Datorita procentului semnificativ din vanzarile firmei detinut de produsele din Italia, cota calitativa a firmei este recunoscuta pe piata romaneasca prin ocuparea locului 1 la nivel de sector si a locului 3 la nivel de Bucuresti

In anul in curs, Nordic intetioneaza sa deschida inca un depozit, la periferia capitalei, pentru a depozita legume si fructe, momentan importand doar produse ambalate.

Initial, firma a avut ca obiect de activitate vanzarea en-gros de frisca vegetala, acest produs fiind unul aproape necunoscut pe piata romanesaca. In urma promovarii si a eforturilor de a face cunoscut produsul, astazi brand-ul Hulala a devenit cel mai cunoscut, apreciat fiind in acest moment ca lider de piata.

In anul 1999 societatea si-a marit domeniul de activitate cu produse pentru segmentul de piata en-detail incepand cu ulei de masline, sosurile de tomate Cirio si conservele de ton Palmera toate aceste produse fiind importate din Italia.

Din anul 2001 pana in prezent Nordic Import-Export desface pe piata romaneasca produse fresh de cea mai buna calitate cele mai cunoscute dintre acesea fiind: branzeturile Galbani importate din Italia, branzeturile Arla din Danemarca, branzeturile Riches Monts si Soignon din Franta, mezelurile Fiorucci, Casa Modena, Senfter, Galbani si specialitatile marine Renna ambele importate din Italia.

In martie 2003 portofoliul companiei s-a marit cu un alt produs importat din Italia si anume cafeaua espresso Kimbo, ider inatacabil in zona Campania si in pozitia secunda pe piata cafelei ambalate din Italia cu o cota de piata de 15 %.

De asemenea, societatea Nordic Import-Export si-a extins portofoliul de produse astfel incat sa acopere nevoile mereu in crestere ale laboratoarelor de patiserii si cofetarii oferindu-le acestora o gama larga de preparate: fructe si bomboane pentru

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza societatii comerciale Nordic Import-Export CO S.R.L..doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
41 pagini
Imagini extrase:
41 imagini
Nr cuvinte:
9 956 cuvinte
Nr caractere:
72 916 caractere
Marime:
528.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
societate, Economie, analiza, venit, cheltuieli
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!