Amortizarea capitalului imobilizat în active corporale și necorporale

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Investitia privita ca un plasament semnifica din punct de vedere al circulatiei valorii o imobilizare pe diferite termene.Aceste imobilizari pot avea urmatoarele forme: corporale,necorporale sau financiare.Imobilizarile corporale pot fi definite ca fiind acele active care sunt detinute de o intreprindere pentru a fi utilizate in productia de bunuri sau prestarea de servicii,pentru a fi inchiriate tertilor sau poate a fi folosite in scopuri administrative. Este posibil a fi utilizate pe parcursul mai multor perioade.

Activele imobilizate corporale se deosebesc prin faptul ca au valoarea incorporate in continutul lor material , in timp ce valoarea activelor necorporale este concretizata in cheltuielile facute pentru obtinerea acestora.Pe parcursul activitatilor economice la care participa, activele imobilizate sufera un proces de uzura, datorita actiunii factorilor fizici,chimici,economici,tehnici.

Uzura este un process complex concretizat in scaderea treptata a utilitatii activelor imobilizate nu doar urmare a folosirii ci si datorita nefolosirii lor sau a aparitiei de active mai ieftine sau cu parametrii tehnico-functionali superiori Uzura activelor imobilizate imbraca doua forme: uzura fizica sau materiala si uzura morala.

Capitalul imobilizat supus amortizarii este reflectat in patrimoniul agentilor economici prin bunurile si valorile destinate sa deserveasca activitatea pe o perioada mai mare de un an si care se consuma treptat.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Amortizarea capitalului imobilizat in active corporale si necorporale.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 148 cuvinte
Nr caractere:
7 086 caractere
Marime:
22.84KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
active, companie
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!