Ceaiul Verde

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Dar aceeasi aroma matinala AROMA DIMINETILOR LINISTITE, aroma venita din ceasca de ceai de CEAI VERDE!

Ceaiul verde poate fi cel mai bun prieten al nostru, daca stim sa-l preparam si sa-l consumam dar poate fi la fel de bine si un dusman redutabil daca nu-l "intelegem".

Haideti sa descoperim ceaiul verde IMPREUNA!

Vom savura aroma de ceai verde parcurgand acest blog, dar vom si invata despre ceaiul verde: de la beneficiile si contraindicatiile ceaiului verde, pana la diete si retete cu ceai verde, de la prepararea si servirea ceaiului verde pana la istoria ceaiului verde dar si alte lucruri mai putin cunoscute despre ceaiul verde. Nu trebuie decat sa parcurgem aceste pagini:

CEAIUL VERDE

- Tipuri de ceai verde

CEAIURI MEDICINALE

- Top ceaiuri medicinale

- Ceaiuri pentru copii

SANATATE

- Beneficiile ceaiului verde

SHOPPING

- De ce ne place ceaiul verde - opinii

TIPURI DE CEAI VERDE

Tu ce tipuri de ceai verde cunosti- Si care sunt aromele tale de ceai verde preferate- Sau ceaiul verde si prepararea ceaiului verde iti sunt total necunoscute- Hai sa descoperim impreuna, totul despre ceaiul verde!

CE TIP DE CEAI SA CONSUM - CEAI NEGRU SAU CEAI VERDE ?

Intrebare legitima si foarte fireasca - ceai verde sau ceai negru - nascuta din necesitatea de a maximiza efectele benefice ale unei diete sau terapii si de a minimiza efectele adverse date de un consum mediu sau exagerat.

Care sunt diferentele dintre cele doua tipuri de ceai?

Practic ambele tipuri de ceai sunt realizate din aceasi planta Camellia Sinensis. Diferentele stau insa in modul de procesare a frunzelor de ceai si in actiunea pe care fiecare tip de ceai o are asupra noastra. Acestea trebuiesc cunoscute pentru a ne feri de eventualele efecte adverse.

Cum se obtine ceaiul verde?

Amintim doua metodeprin care se obtine ceaiul verde, una de sorginte japoneza care expune frunzele la abur si cea chineza care gateste ceaiul, uscat, in tigaie. Temperatura ridicata a aerului la care este supusa frunza plantei stopeaza procesul de fermentare si de oxidare. Apar apoi variatiuni precum modul de rulare al frunzelor de ceai de la a sugera o forma de spirala pana la a crea o forma sferica sau de perla ( vezi ceai GunPowder).

Cum se obtine ceaiul negru ?

In opozitie, frunza din care se realizeaza sortimentul de "ceai negru" beneficiaza de oxidarea completa a funzelor si apoi de uscarea lor. Culoarea neagra, specifica este data de gradul avansat de oxidare a frunzelor de Camellia Sinensis. procesul de oxidare poate dura intre 14 si 30 de zile. De aici rezulta diferenta de baza intre cele doua ceaiuri: gradul de cofeina. O ceasca de ceai verde contine mult mai putina cofeina fata de una similara de ceai negru. Ceaiul negru, in functie de gradul de oxidare si de varietate, contine aproximativ jumatate din cantitatea de cofeina dintr-o ceasca similara de cafea. Ceaiul negru este un excelent inlocuitor al cafelei si, in plus, nu prezinta efecte adverse.

Pe ansamblu se considera ca ceaiul verde ar avea mai multe beneficii atestate medical decat ceaiul negru si de asemenea mai putine efecte adverse prin continutul mai scazut in cofeina.

Oricum, ambele tipuri de ceai se pot mandri cu rezultate similare. Sa nu uitam ca la origini Camelia Sinensis a fost folosita ca planta medicinala. Lista este foarte lunga dar mentionam cele mai cunoscute efecte si totodata cele asupra carora nu mai exista dubii de natura medicala:

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ceaiul Verde.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
7 190 cuvinte
Nr caractere:
39 322 caractere
Marime:
698.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Farmacie
Tag-uri:
continud de cofeina, medicala
Predat:
la facultate
Materie:
Farmacie
Profesorului:
Iordachescu Gabriela
Sus!