Pompe de căldură

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Pompe de caldura

Pompele de caldura functioneaza simplu, dupa acelasi principiu ca si frigiderul, dar produc caldura nu rece. Prin comprimarea agentului frigorific aflat in stare gazoasa, cu ajutorul compresorului cu spirala incorporat in pompa, se obtine caldura necesara incalzirii apei din instalatia termica. Dupa eliberarea energiei acumulata in agentul frigorific, acesta ajuns in stare lichida, este dirijat printr-un evaporizator instalat in mediul exterior (pamant, apa, aer) unde datorita energiei solare inmagazinata in acest mediu este readus in stare gazoasa si isi reia circuitul inchis, prin pompa de caldura.

Pompele de caldura sunt in mod obisnuit desemnate prin asocierea a doi termeni, primul referindu-se la mediul din care este extrasa caldura, si cel de-al doilea la mediul a carui temperatura trebuie sa fie modificata.

Pompe de caldura forare la adancime

Prin sondale introduse in pamant la adancimi de 70 - 120 m circula un agent compus din apa si antigel. Acest agent acumuleaza energia din pamant punand-o mai departe prin intermediul schimbatorului de caldura la agentul frigotehnic din pompa de caldura.

Datorita ridicarii presiunii pe care o realizeaza compresorul, se ridica si temperatura necesara pentru incalzire. Aceasta prin intermediul unui schimbator de caldura se transmite mai departe apei din instalatia de incalzire.

Pompe de caldura direct

Folosind acest sistem energia solara acumulata in sol este extrasa prin intermediul unui sistem tubular ingropat in acesta, sub nivelul de inghet. Agentul frigorific schimbandu-si starea de agregare extrage o mica parte din energia solara de care beneficiem in mod gratuit.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pompe de Caldura.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
6 931 cuvinte
Nr caractere:
38 909 caractere
Marime:
1.13MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Energetică
Tag-uri:
pompe, caldura, energetica
Predat:
la facultate
Materie:
Energetică
Sus!