Partea electrică a centralelor electrice

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In prezent o mare problema in fata energeticienilor consta in reducerea termenilor de constructie a obiectelor energetice noi si reconstruirea celor vechi, micsorarea investitiilor muncii, imbunatatirea structurii de producere, transportarea si repartizarea energiei electrice.

Un rol important in sistemul electroenergetic (SEE) il joaca retelele elctrice de transport si statiile electrice menite transportului, transformarii si distributiei energiei electrice. Deasemenea un rol foarte important il joaca centralele electrice Centralele electrice pot fi clasificate in:

- centrale termoelectrice cu condensare (CTE),

- centrale electrice cu termoficare (CET),

- centrale nucleare electrice (CNE),

- centrale hidroelectrice (CHE),

- centrale hidroelectrice cu acumulare si pompaj de apa (CHAP).

Problema cea mai frecventa a omenirii e problema conservarii energiei. Economia resurselor energetice trebuie efectuata pe calea trecerii la tehnologii avantajoase, perfectionarea utilajului energetic, reducerea tuturor tipurilor de pierderi si ridicarea nivelului de utilizare a resurselor energetice secundare, imbunatatirea structurii de producere a transformarii, transportarii si utilizarii resurselor energetice.

Multe probleme de ordin economic din ramura energetica se pot rezolva in procesul de proiectare a obiectelor noi si reconstruirea celor vechi. In prezent in procesul de proiectare se prevad utilizarea celor mai inalte tehnologii de producere, transformarea, transportarea si repartizarea energiei electrice si se prevede trecerea treptata la folosirea celor mai efective utilaje, instalatii, aparate si materiale in ramura data.

Toate centralele electrice se unesc intrun sistem electroenergetic unic lucrind in paralel. Functionarea lor in paralel prezinta urmatoarele avantaje tehnico-economice:

- ridicarea fiabilitatii si a sigurantei in alimentare a consumatorilor de energie electrica;

- permite optimizarea producerii energiei electrice si utilizarea rationala a combustibilului;

- micsorarea pierderilor de putere si energie;

- permite mentinerea calitatii energiei electrice.

In lucrarea data va fi proiectata partea electrica a centralei electrice de tip CET. Centralele de tip CET sunt centrale care produc concomitent atit energie electrica, cit si energie termica. Ele se construiesc de obicei in apropierea consumatorilor. Randamentul centralelor de tip CET este de circa 60%. ele pot functiona si in regim de condensare, dar randamentul lor va scadea pina la 32%.

Aceste tipuri de centrale folosesc ca combustibili organici, si influienta lor asupra mediului ambiant este negativa, sint niste centrale greu manevrabile.

Proiectarea CE are la baza principalele cerinte de ordin general:

siguranta in alimentarea consumatorilor;

calitatea energiei electrice;

solutia tehnico-economica optima.

Fiabilitatea functionarii centralei electrice precum si a statiilor de transformare depinde de schema de conexiune, de numarul de transformatoare.

Varianta finala de implimentare a centralei electrice se va alege in urma efectuarii calculului tehnico economic.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Partea Electrica a Centralelor Electrice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
35 pagini
Imagini extrase:
35 imagini
Nr cuvinte:
5 101 cuvinte
Nr caractere:
38 965 caractere
Marime:
1.01MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Energetică
Tag-uri:
electrice, important
Predat:
la facultate , Moldova
Materie:
Energetică
Profesorului:
Ion Gheorghe
Sus!