Instalații de paratrăsnet

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Descarcarea de trasnet se formeaza intre norii incarcati cu sarcini electrice si sol, sau obiecte de pe sol, fiind caracterizat printr-o lungime mare a intervalului de descarcare ( km) Masuratorile efectuate asupra repartitiei sarcinilor electrice in nori au aratat ca , de regula, in partea inferioara a norului se acumuleaza picaturi de apa incarcate negativ, iar la partea superioara picaturi sau cristale de gheata incarcate pozitiv (fig.1.a). Datorita caracterului turbulent al miscarii maselor de aer, sarcinile electrice se constituie in acumulari distincte.

Fig. 1

Uneori la partea inferioara a norului pot sa apara si acumulari de sarcini pozitive, care in majoritatea cazurilor joaca rol de initiere a descarcarii, prin cresterea intensitatii campului electric in vecinatatea acumularilor negative.

In marea majoritate a cazurilor , descarcarile de trasnet sunt de polaritate negativa (80-90%). Marimea sarcinii electrice acumulate in nor poate atinge valori de mai multe zeci de coulombi. In prezenta acestora , intre nor si sol apare un camp electric puternic neuniform (fig. 1b), la suprafata solului, intensitatea campului putand ajunge la valori de 15-20kv/m.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Instalatii de paratrasnet.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 367 cuvinte
Nr caractere:
7 013 caractere
Marime:
204.90KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Energetică
Tag-uri:
Instalatii de paratrasnet, mecanica
Predat:
la facultate
Materie:
Energetică
Profesorului:
DAVID GABRIELA
Sus!