Energia eoliană

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Strategia economica a unei dezvoltari de durata impune cu certitudine promovarea eficientei si folosirea rationala a energiei la nivelul cladirilor, consumator major de energie, la nivelul atat al Romaniei cat si al Tarilor Membre al U.E.

In conditiile unui declin accentuat al resurselor interne de hidrocarburi si in vederea cresterii economice, devine evident faptul ca, daca pastram actualul mod de folosire a energiei, dependenta de importuri energetice se va accentua, agravind si mai mult deficitul balantei externe, ceea ce va duce la cresterea datoriei externe.

Energia primita de pamint de la soare a avut o importanta deosebita in aparitia vietii. Inca din antichitate omul a folosit energia solara, dar conceptul propriu-zis de energie termo-solara a aparut in 1787 cind omul de stiinta elvetian Horace de Saussure a inventat primul colector solar.

Globul terestru primeste anual de la soare o energie de circa 1,5x10 KWh. Tinandu-se cont de diminuarea prin reflexie in atmosfera, de faptul ca 70% din energia solara incidenta cade pe suprafata Pamintului acoperita de apa,ca si de alti factori ce reduc valoarea considerata mai sus, s-a estimat ca, numai 0,2x10 KWh/an este disponibila pentru a fi folosita. Potentialul solar zilnic utilizabil este circa 85x10 KWh, iar potentialul anual 31x10 KWh, energia solara fiind o sursa de energie practic inepuizabila pentru globul terestru.

Energia solara are ca sursa reactiile de fuziune nucleara dintre atomii de hidrogen, care se combina si formeaza atomi de heliu. Ca urmare a acestui proces se degaja energie sub forma de radiatii cu energie mare.

La distanta medie pamint - soare, fluxul energetic emis de soare se repartizeaza pe o sfera cu raza 150 milioane Km si are o valoare de aproximativ 1400 W/m

Astfel, in principal, radiatia solara la nivelul solului, depinde de latitudine si conditiile meteo -climatice.

In Europa, tara noastra este situata in zona a doua de insorire In Romania se pot defini patru zone de insorire , de la un maxim de 1600 KWh/m in Dobrogea la 1250 KWh/m in nordul tarii anual.

Folosirea energiei solare reprezinta, la nivel global, cea mai eficienta metoda de a aduce caldura in locuinte, cantitatea de caldura solara ce cade asupra acoperisului unei case fiind mai mare decit energia totala consumata in casa.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Energia Eoliana.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
37 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
465 cuvinte
Nr caractere:
2 254 caractere
Marime:
13.75MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Energetică
Tag-uri:
energie, solar
Predat:
la facultate
Materie:
Energetică
Sus!