Adaptarea stațiilor de epurare din industrie

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Cu toate ca nu exista doua unitati chimice care sa fie comparabile in totalitate in ceea ce priveste gama de produse si volumul productiei, starea mediului si cantitatea si calitatea emisiilor acestora, este posibila descrierea celor mai bune tehnici disponibile (BAT - Best Available Techniques) pentru apele uzate si gazele reziduale din industria chimica. Implementarea BAT in instalatiile noi nu este in mod normal o problema. In cele mai multe cazuri este economic a proiecta procesele de productie si emisiile de ape uzate / gaze reziduale rezultate din acestea avand in vedere minimizarea emisiilor si consumurilor de materiale. In cazul amplasamentelor deja existente, implementarea BAT nu este in general o sarcina usoara datorita infrastructurii deja existente si conditiilor locale. Cu toate acestea documentele BREF nu fac diferenta intre BAT pentru o instalatie noua si BAT pentru instalatii existente. O astfel de diferentiere nu ar incuraja operatorii unitatilor industriale in adoptarea BAT si nu ar reflecta angajamentul industriei chimice in continua imbunatatire a conditiilor de mediu. Pe de alta parte este in mod evident nefezabil si neviabil de a implementa toate tehnicile identificate ca BAT in acelasi timp. Fezabila este insa integrarea BAT in instalatiile existente atunci cand sunt programate modificari substantiale, sau implementarea BAT ce influenteaza intreaga platforma pe baza unui program desfasurat intr-o perioada de timp. Astfel de programe obliga atat operatorul cat si autoritatea competenta sa ajunga la un acord asupra perioadei de timp si stabilirii prioritatilor schimbarilor necesare.

Poluantii din apa. Problemele legate de poluarea apei sunt diferite functie de procesele implicate:

- procesele ne-apoase;

- procese cu apa de contact sub forma de abur, diluant sau absorbant;

- procese cu sistem de reactie in faza lichida;

- procese batch in care apa este utilizata pentru operatii de curatare.

Sursele de emisie. Procesele instalatiilor mari de obtinere a produselor chimice organice furnizeaza structura utilizata la identificarea surselor de emisii in apa. Pentru toate sursele trebuie sa se acorde atentie nu numai fluxurilor de efluenti ce se descarca in apele de suprafata (rauri, lacuri, mari) dar si descarcarilor in apa subterana - fie direct fie indirect (prin contaminarea solului).

Tipurile de poluanti. Natura poluantilor din efluenti este specifica fiecarui proces, dar cateva caracteristici generale sunt intalnite in procesele desfasurate pe instalatiile mari de obtinere a produselor chimice organice:

- amestecuri de ulei / substante organice in apa. Uleiurile sunt utilizate intr-o masura atat de mare incat ele prezinta un risc major de contaminare a efluentilor. Alti contaminanti de natura organica pot rezulta din materii prime, produse secundare sau din utilizarea solventilor;

- substante organice biodegradabile (masurate in mod uzual ca CBO5);

- substante organice care nu sunt biodegradabile conventional. Acestea pot fi masurate prin teste cum sunt

Consumul chimic de oxigen (CCOCr), Carbon organic total (TOC), Determinarea continutului de halogeni din compusi organici adsorbabili (AOX), Determinarea continutului de halogeni din compusi organici extractibili (EOX);

- substante organice volatile;

- metale grele;

- compusi cu azot (NH4-N, NO3-N, NO2-N) si fosfor atunci cand sunt utilizati in proces;

- efluenti acizi / alcalini;

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Adaptarea Statiilor de Epurare din Industrie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 106 cuvinte
Nr caractere:
19 516 caractere
Marime:
225.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Energetică
Tag-uri:
mediu, poluare, epurare, industrie
Predat:
la facultate
Materie:
Energetică
Sus!