Tehnologia de execuție a liniilor electrice subterane

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Principalele elemente componente ale liniilor in cablu sunt: cablurile si accesoriile.

Deoarece aceste elemente, precum si principalele tipuri de cabluri se studiaza in cadrul cursului de Retele electrice, in acest paragraf si in urmatorul se va face doar o prezentare sumara, corelandu-se cu aspectele tehnologice studiate in continuare.

Elementele component de baza ale cablurilor pentru energie electrica sunt: conductoarele, izolatia, ecranarea, mantaua de protectie.

Conductoarele prin care trece curentul electric se confectioneaza din sarme de cupru sau aluminiu, infuniate in mai multe straturi.

Cablurile de forta difera dupa numarul conductoarelor (1, 2, 3 sau 4 conductoare) si sectiunea acestora, limitata de tensiunea pentru care urmeaza sa fie utilizate.

Dupa forma lor, se deosebesc conductoare cu sectiune circulara, ovala, sub forma de sector sau tubular. Conductoarele cablurilor cu sectiuni mai mari sunt multifilare rasucite, dand cablului flexibilitatea necesara.

Izolatia se realizeaza intr-o gama variata de materiale: hartie impregnata, cauciuc natural sau sintetic, materiale plastice etc.

Grosimea izolatiei cablurilor depinde de natura materialului si de tensiune.

Ecranarea se utilizeaza in general la cabluri cu tensiunea de peste 6kV, cu scopul limitarii solicitarilor electrice datorita neuniformitatii campului electric. Ecranul la cablurile cu izolatia de hartie se realizeaza sub forma unei benzi de hartie metalizata, aplicata pe izolatia conductorului. La cablurile cu izolatia din mase plastice ercanul se realizeaza din materiale semiconductoare si benzi metalice. Ecranul prezinta ca avantaje, micsorarea grosimii izolatiei si imbunatatirea racirii cablului.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia de Executie a Liniilor Electrice Subterane.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
5 784 cuvinte
Nr caractere:
35 896 caractere
Marime:
882.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electrotehnică
Tag-uri:
tehnologie, cablu
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Profesorului:
Grigorescu Gheorghe
Sus!