Separatorul tripolar de medie tensiune de interior

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Separatorul: - aparat mecanic de comutatie care asigura in pozitia deschis, o distanta de izolare satisfacatoare in conditii specificate. Separatorul poate deschide si inchide un circuit cand se intrerupe sau se stabileste un curent de intensitate neglijabila sau cand nu se produce nici o schimbare insemnata a tensiunii la bornale polilor separatorului. De asemenea el poate sa reziste la curenti ce apar in conditii normale ale circuitului si la curenti in conditii anormale, cum sunt cele de scurt circuit, pe timpul unei durate determinate.

Separator de legare la pamant: - separator utilizat pentru a lega la pamant parti ale unui circuit, ce poate rezista pe o durata determinata la curenti in conditii anoramle cum sunt cei de scurtcircuit, dar care nu este prevazut sa reziste la curenti in conditii normale ale circuitului.

Un separator de legare la pamant pote avea o capacitate de inchidere nominala.

Separator (separator de legare la pamant) de exterior: - separator(separator de legare la pamant) destinat instalarii in aer liber, care poate rezista la vant, polei, zapada, poluare, condens, gheata si chiciura.

Separator (separator de legare la pamant) de interior: - separator (separator de legare la pamant) destinat instalarii intr-o cladire sau alt adapost unde este proiectat impotriva vantului, ploii, zapezii, a poluarii anormale, a condensarii anormale, a ghetii si a chiciurei.

Elemente componente:

Circuit principal: - ansamblul pieselor conductoare a unui separator, sau separator de legare la pamant, cuprinse in circuitul pe care aparatul trebuie sa il inchida sau sa il deschida.

Circuit de comanda: - ansamblul pieselor conductoare ale unui aparat de comutatie (altele decat cele din circuitul principal), utilizate pentru a comanda manevra de inchidere sau manevra de deschidere, sau ambele manevre.

Circuit auxiliar: - ansamblul pieselor conductoare ale unui aparat de comutatie, destinate a fi montate intr-un circuit, altul decat circuitul principal sau circuitul de comanda.

Pol: - element component al unui separator ori al unui separator de legare la pamant - asociat in exclusivitate unuie cai de curent electric - separate, apartinand circuitului sau principal.

Polul nu cuprinde celelalte elemente care asigura fixatia si functionarea tuturor polilor. Un separator sau un separator de legare la pamant se numeste monopolar, daca are un singur pol; daca are mai multi poli se poate numi multipolar (bipolar, tripolar, etc.) cu conditia ca polii sa fie sau sa poata fi legati intre ei astfel incat sa poata functiona impreuna.

Pozitia inchis: - pozitia in care este asigurata continuitatea prestabilita a circuitului principal.

Pozitia deschis: - pozitia in care in circuitul principal este asigurata distanta de izolare prestabilita intre contactele deshise.

Dispozitiv de indicare a pozitiei: - dispozitiv care indica la locul de amplasare al separatorului, cand contactele circuitului principal sunt in pozitia inchis sau deschis.

Dispozitiv de semnalizare a pozitiei: - parte a separatorului sau a dispozitivului de actionare a acestoara care prmite emiterea unui semnal, in general la distanta de separator sau de separatorul de legare la pamant, indicand daca sunt contactele circuitului principal in pozitie inchis sau deschis.

Dispozitiv de interblocaj: dispozitiv care conditioneaza posibilitatea de functionare a unui separator, de pozitia sau de functionarea unuia sau mai multor elemente.

Borna: - parte conductoare a unui separator prevazuta pentru realizarea legaturii electrice cu circuitele exterioare.

Contact: - ansamblul de piese conductoare destinate, a stabili continuitatea unui circuit cand ele se ating si care, datorita miscarii lor relative in cursul unei manevre, deschid sau inchid circuitul.

Piesa de contact: - una din piesle conductoare care formeaza un contact.

Contact principal: - contact in circuitul principal al unui separator, prevazut pentru a rezista, in pozitia inchis, la curentul din circuitul principal.

Contact de comanda: - contact montat intr-un circuit de comanda al unui apart mechanic de comutatie si actionat mechanic de catre separator, sau dispozitivul de actionare al acestora.

Contact de auxiliar: - contact montat intr-un circuit auxiliar si actionat mechanic de catre separator sau dispozitivul de actionare al acestora.

Contact de inchidere: - (normal deschis - ND); - contact de comanda sau auxiliar, care este inchis cand contactele principale ale separatorului sunt inchise si care este deschis cand aceste contacte sunt deschise.

Contact de deschidere: - (normal inchis - NI); - contact de comanda sau auxiliar care este deschis cand contactele principale ale separatorului sunt inchise si care este inchis cand aceste contacte sunt deschise.

Functionare:

Pe perioada de functionare a separatorului de bare au loc o serie de manevre.

Manevra reprezinta trecerea unuia sau mai multor contacte mobile dintr-o pozitie, intr-o pozitie adiacenta

.

Manevra de inchidere: manevra prin care separatorul sau separtorul de legare la

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Separatorul tripolar de medie tensiune de interior.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
48 pagini
Imagini extrase:
48 imagini
Nr cuvinte:
3 510 cuvinte
Nr caractere:
21 788 caractere
Marime:
424.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electrotehnică
Tag-uri:
tensiune, curent
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Profesorului:
Stoian Mirela
Sus!