Selsine și Inductosine

Extras din proiect:

Legatura dintre cele doua selsine este electrica. Sistemele de rotatie sincrona sunt pentru comanda motoarelor electrice de puteri mari. In acest scop se folosesc motoare asincrone trifazate cu rotor bobinat, la care infasurarile rotorice se conecteaza electric.

In sistemele de comanda automata si control se aplica selsine monofazate, care sunt de putere mica si obisnuit transmit semnalul ca unghi de rotatie.

Selsinele monofazate au doua infasurari:

- de excitatie, monofzata;

- de sincronizare cu trei infasurari dispuse in spatiu cu un unghi de 120? intre ele - ca infasurarile trifazate.

De obicei, infasurarea de excitatie este concentrata si este plasata pe poli iar cea de sincronizare totdeauna este distribuita in crestaturile miezului magnetic-Selsinele pot fi: cu contacte -o infasurare este in stator, iar cealalta in rotor - se prezinta doua variante posibile. Pentru realizarea legaturii cu infasurarea rotorului exista inele de contact si perii.Neajunsurile selsinelor cu contcte se evita prin utilizarea de selsine fara La acestea si cele doua infasurari (de excitatie 4 si cea de sincronizare 2) sunt in stator. Rotorul este realizat din doua pachete de tole de otel electrotehnic (1), separate intre ele de un spatiu nemagnetic (aliaj de aluminiu, 3).Sistem de transmitere sincrona a valorii unghiulare a unui ax. El este format dintr-un selsin transmitator si unul receptor. Ambele selsine au infasurarea trifazata pe stator si infasurarea monofazata pe rotor. Statorul este format din trei infasurari legate in stea (Y) sau triunghi (?), dispuse la 120?. Infasurarea rotorica a fiecarui selsin este alimentata cu o tensiune de referinta, numita si tensiune de sprijin sau de excitatie, URef (de obicei o tensiune alternativa de 110 V, cu frecventa de 50 Hz sau 400 Hz).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Selsine si Inductosine.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Marime:
3.17MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electrotehnică
Tag-uri:
motor, electric
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Sus!