Redresor în Punte cu Filtru Capacitiv

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Cap.1. Retele de telecomunicatii
1.1. Rolul si importanta telecomunicatiilor 1
1.2. Tipuri de telecomunicatii 2
1.3. Organizarea retelei de telecomunicatii 3
Cap.2. Electrocomunicatii
2.1. Electrocomunicatii cu fir 4
2.1.1. Comunicatia telecrafica 6
2.1.2. Comunicatia telefonica 7
REDRESOR IN PUNTE CU FILTRU CAPACITIV
Cap.1. Surse de alimentare
1.1. Generalitati 10
1.2. Clasificarea redresoarelor 11
1.3. Redresoare monofazate 12
1.4. Filtre de netezire 20
1.5. Circuite stabilizatore 22
1.6. Clasificarea circuitelor stabilizatoare 22
Cap.2. Componente de circuit utilizate in realizarea surselor de alimentare
2.1. Componente pasive
2.1.1. Rezistoare 23
2.1.2. Condensatoare 28
2.1.3. Bobine 32
2.1.4. Transformatorul 34
2.2. Componente active
2.2.1. Diode 36
2.2.2. Circuite integrate - Generalitati 41
Cap.3. Tehnologia de realizare a surselor de alimentare 42
3.1. Tehnologia de realizare a cablajelor imprimate 43
3.2. Metode si tehnologii de realizare a cablajelor 44
3.2.1. Realizarea desenului de cablaj 45
3.2.2. Prelucrari mecanice 45
3.2.3. Transpunerea desenului de cablaj prin metoda
serigrafica,cerneala serigrafica 46
3.2.4. Corodarea cablajului 46
3.2.5. Indepartarea cernelei serigrafice 47
3.2.6. Acoperirea cablajului cu un strat de lac 48
3.2.7. Echiparea cablajelor imprimate cu componente
electronice 47
ANEXA 48
BIBLIOGRAFIE 49
MASURI DE PROTECTIE A MUNCII SI DE PREVENIRE SI STINGERE A INCENDIILOR 50

Extras din proiect:

Prin telecomunicatie se intelege transmiterea la distanta a semnalelor acustice, scrise sau de imagine avand anumite semnificatii purtand informatii.

Transmiterea de comunicatii la distanta a devenit o necessitate vitala pentru oameni. Lipsa unui sistem comod si rapid de comunicatie ar fi o frana de dezvoltare economica, culturala tehnica si administrativa. Importanta telecomunicatiilor a crescut odata cu descoperirea electricitatii si a aplicatiilor acesteia, deci oadata cu descoperirea electrocumunicatiilor, moment marcat de fapt prin realizarea de catre inventatorul american S. Morse a aparatului telegrafic ce-i poarta numele, in anul 1840. transmiterea sunetelor produse de vocea omeneasca a fost posibila incepand cu anul 1876, cand Graham Bell, un alt inventator American, a realizat primul aparat telefonic. In ambele cazuri, atat pentru comunicatia cu ajutorul aparatului telegrafic cat si pentru cea efectuata cu aparatul telefonic, sursa de energie electrica este indispensabila.

In domeniul electrocomunicatiilor telefono-telegrafice, necesitatile au crescut si au impus trecerea de la comunicatia dintre doua puncte, mereu acelasi la telecomunicatii intre puncte diferite.

Pentru realizarea comunicatiilor dintre doua puncte oarecare, liniile au fost conectate in centrale, in care se face comutarea legaturilor(in centrale se pot lega liniile astfel in cat un punc oare care poate comunica cu fiecare punct legat la centrala ).

La inceput s-au utilizat centralele manuale, in care legaturile erau facute manual de o operatoare. Comutarile manuale functioneaza multumitor atat timp cat numarul liniilor nu este prea mare. Odata cu cresterea numerului de linii, comunicatiile manuale devin mai dificile si numarul de eruari in executie creste.

In jurul anului 1920 a fost realizata prima centrala telefonica automata, care efectueaza comutatia directa sub comanda abonatilor, fara interventia operatorului, in acest mod marindu-se viteza de comunicare si micsorandu-se numarul de erori la comutare.

Se noteaza ca pentru ambele tipuri de electrocomunicatii, telefonice si telegrafice comutarea are loc pe baza acelorasi principii.

In tara noastra au patrus in aceeasi ordine ca in tarile europene. In anul 1854 s-a construit prima linie aeriana pentru comunicatie telegrafica intre Bucuresti si Giurgiu, iar mai tarziu s-a construit si o a doua linie intre Bucurestisi Predeal, urmata de altele.

Telefonia a aparut mai tarziu, odata cu instalarea in 1885 in cladirea Postei vechi din Bucuresti a primei centrale telefonice manuale: apoi a urmat instalarea centralelor manuale la Galati si Craiova.

1.2. TIPURI DE TELECOMUNICATII

Importanta electrocomunicatiilor a crescut o data cu dezvoltarea stiintei si a tehnicii, care a permis an de an diversificarea continua a aparaturi, fiind imposibil de conceput astazi existenta numai a unui

singur tip de comunicatie pentru a satisface necesitatile de informatii ale lumii moderne.

1. Tipuri de linii care transporta informatia permite impartirea telecomunicatiilor in doua categorii: telecomunicatie cu fir si fara fir.

- Telecomunicatii pe fire utilizeaza prin transmiterea semnalelor si sunt de mai multe feluri: telecomunicatii pe linii aeriene si telecomunicatii pe cabluri.

In telecomunicatiile pe fire , informatiile se transmit cu ajutorul curentilor electrici variabili produsi de aparatura de telefonie, telegrafie, radio sau televiziune.

- Telecomunicatii fara fir folosesc undele electromagnetice cu propagare intr-o singura directie sau cu propagare in toare directiile. Propagarea intr-o singura directie a undelor electomagnetice este folosita in tehnica radarului si in conducerea rachetelor cosmice. Propagarea in toate directiile a undeor electromagnetice este folosita pentru transmiterea de radiodifuziune si televiziune.

2.Dupa distanta la care se transmite comunicatia, se disting: comunicatii la distante mici si comunicatii la distante mari.

- In comunicatii la distante mici se foloseste o aparatura simpla, care transmite informatiile cu ajutorul energiei electrice. In acest caz, curentul electric are o intensitate variabila, conforma cu informatia transmisa

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Redresor in Punte cu Filtru Capacitiv.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
52 pagini
Imagini extrase:
52 imagini
Nr cuvinte:
7 796 cuvinte
Nr caractere:
50 151 caractere
Marime:
2.71MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electrotehnică
Tag-uri:
redresor, transmisia, intensitate
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Sus!