Instalația Electrică a Farurilor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Iluminarea drumurilor pe timp de noapte sau in alte conditii de vizibilitate redusa se realizeaza cu ajutorul farurilor. Buna functionare a acestora constituie o conditie absolut necesara pentru a conferi automobilului siguranta si securitate in circulatie. Se impune ca farurile sa ilumineze drumul in mod uniform, pe o largime convenabila si cu o raza de vizibilitate cat mai mare in special la viteze mari.Urma petei luminoase pe sosea trebuie sa fie neta, cu o distributie cat mai uniforma, fara a produce orbirea celor care circula din sens opus.

1. CONSTRUCTIA FARURILOR

Farurile automobilelor sunt construite din''sursa de iluminare primara sau becul, blocul optic ,,format din dulie, reflector, dispersor si corpul sau carcasa farului cu rama.

1.1 BECURILE AUTO

Sursele primare de iluminare sunt in general lampi cu incandescenta (becuri); numai in anumite cazuri se folosesc lampile (tuburile) florescente, care necesita tensiuni alternative de valoare relativ mare.

Becurile auto sunt fomate din unul sau doua filamente incandescente (bilux)(2-faza scurta si 3-faza lunga, fig.1) cu electrozii suport incorporati in izolatorul de sticla, balonul care inchide sistemul incandescent si soclul 6 cu flansa metalica.

a. FILAMENTUL

Filamentele reprezinta partea activa a becului, de aceea ele se executa din material care rezista la temperaturi Ts foarte mari; wolfram(33700C), tantal(28000C), osmiu(25000C), etc.In prezent, cel mai utilizat material la constructia filamentelor este wolframul. De dimensionarea filamentului si de calitatea materialului utilizat depind caracteristicile functionale ale becului respectiv: tensiunea de utilizare (inV) puterea (in W) si fluxul luminos ?(in lm).

Din diagrama prezentata se constata ca o crestere cu 10% a tensiunii de alimentare produce o crestere cu circa 50% a fluxului luminos ?, in schimb durata de functionare Dv a becului se reduce

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Instalatia Electrica a Farurilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
3 757 cuvinte
Nr caractere:
20 305 caractere
Marime:
5.90MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electrotehnică
Tag-uri:
instalatii electrice, curent, bec
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Profesorului:
Apostu Tatiana
Sus!