Comenzi ale Motorului Asincron

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1.1 Comenzi ale motorului asincron

Existenta comutatoarelor de faza eficiente si a procesoarelor rapide au facilitat dezvoltarea si folosirea pe scara larga a comenzilor motoarelor asincrone.

La o comanda tipica de motor asincron, convertorul serveste la convertirea energiei furnizate intr-o forma convenabila pentru comanda motorului.

Caracteristica de iesire a convertorului poate fi controlata asa incat sa apara ca o sursa de tensiune sau curent de marime si frecventa reglabila pentru motor.

In figura 1.11. se arata schema bloc a unei comenzi de motor asincron. Puterea furnizata catre motor se face in maniera dorita asa cum o dirijeaza regulatorul (controlerul electronic).

De obicei, conditionarea implica generarea formelor de unda corespunzatoare de tensiune si de curent cu temporizarea adecvata.

Functia de baza a regulatorului e de a transforma valoarea de comanda si semnalele de reactie (feed back) in semnalele de control pentru comanda convertorului.Mai poate avea si alte functii, de exemplu monitorizare si protectie.

Dinamica electrotehnicii in domeniul comenzilor motoarelor asincrone sub diferite strategii de control poate fi studiata prin simulare folosind o sursa de curent sau tensiune sinusoidala de amplitudine si frecventa variabila pentru a reprezenta comportamentul fundamental al formei de unda reala a invertorului.

Cum energia este data in principal de componenta fundamentala se va descrie interactiunea de control de baza.

O astfel de simulare poate asigura o intelegere a principiilor de control implicate fara a intra in detalii ale partilor constructive electronic

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comenzi ale Motorului Asincron.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
3 454 cuvinte
Nr caractere:
19 030 caractere
Marime:
106.01KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electrotehnică
Tag-uri:
motor, mecanica, comanda
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Sus!