Câmpul electromagnetic

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Preocuparea constanta pentru imbunatatirea calitatii vietii si pentru utilizarea unor tehnologii industriale performante a determinat, la sfarsitul secolului XX, explozia numarului de surse de radiatii electromagnetice neionizante din banda microunde si radiofrecventa (cosmice si industriale) concomitent cu cresterea interesului populatiei si al specialistilor pentru evaluarea riscurilor pentru sanatate.

In acest context este lesne de inteles preocuparea atat a cercetatorilor, cat si a populatiei cu privire la identificarea si evaluarea riscurilor pentru sanatate.

In indeplinirea obligatiilor prevazute la art. 7 alin. (4) si la art. 12 alin. (1) din Legea nr. 319/2006, angajatorul trebuie sa evalueze si daca este necesar, sa masoare si/sau sa calculeze nivelurile campurilor electromagnetice la care sunt expusi lucratorii. Riscurile generate de expunerea la campuri electromagnetice trebuie sa fie eliminate sau reduse la minimum, tinandu-se seama de progresul tehnic si de existenta masurilor de control al riscului la sursa.

In contextul existentei incertitudinii stiintifice privind efectele expunerii la campuri electromagnetice, se recomanda adoptarea principiului de precautie prin implementarea unor masuri administrative, informarea si formarea populatiei, mai ales a persoanelor cu risc de expunere la surse si nu in ultimul rand sustinere din partea factorilor de decizie cu privire la dezvoltarea unei logistici adecvate de monitorizare a campurilor elecromagnetice si a efectelor acestora pe termen lung.

1. Introducere

Undele electromagnetice sunt unde transversale care au componenta magnetica si o componenta electrica, vectorii electric si magnetic fiind perpendiculari unul pe celalalt si pe directia de propagare. Din punct de vedere al caracteristicilor ondulatorii spectrul radiatiilor electromagnetice se intinde de la undele radio lungi caracterizate prin frecvente mici si lungimi de unda mari (km) pana la razele de mare energie, de frecvente mari si lungimi de unda mici

In spectrul radiatiilor electromagnetice, numai radiatiile x si ? indeplinesc conditia ca lungimea de unda sa fie mai mica de 100 nm, deci numai acestea pot produce ionizari ale principalilor atomi din componenta materiei vii. De aceea, radiatiile x si ? se numesc radiatii ionizante.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Campul Electromagnetic.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
6 125 cuvinte
Nr caractere:
33 563 caractere
Marime:
2.10MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electrotehnică
Tag-uri:
camp, Fizica
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Sus!