Automatizări

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

AUTOMATICA este acea ramura a stiintei si tehnicii care cuprinde totalitatea metodelor si a mijloacelor tehnice prin care se stabilesc legaturi corespunzatoare intre instalatiile tehnologice (cele care realizeaza procesul de productie) si dispozitive introduse (cele care automatizeaza instalatia sau procesul respectiv) ,astfel incat conducerea proceselor de productie sa se desfasoare fara interventia directa a omului (interventie,altfel necesara).

Dispozitivul de automatizare (DA) este acel dispozitiv care,in functie de conditiile impuse,realizeaza comanda si(sau) controlul unui anumit proces (sau faze) de productie si care permite sa se renunte astfel,la interventia directa a omului pentru indeplinirea acestor functiuni.

In figura 1 s-au reprezentat cele doua situatii cand conducerea procesului (sau a instalatiei) se efectueaza de catre operatorul uman (OM) ,respectiv de catre dispozitivul de automatizare,notat in figura cu DA.

Preluarea functiilor operatorului uman de catre dispozitivele de automatizare reprezinta conducerea automata sau automatizarea procesului (a instalatiei).

Procesul (instalatia tehnologica)care realizeaza efectiv procesul de productie si la care se ataseaza dispozitivul de automatizare,care preia functiile.

1.2. Elementele unui sistem de reglare automata(SRA)

In figura 2 s-a reprezentat o instalatie pentru reglarea automata a temperaturii apei la iesirea din schimbatorul de caldura. Instalatia de reglare automata cuprinde: elementul de masurat,elementul de comparatie,regulatorul automat si elementul de executie.

Elementul de masurat (traductorul) EM este reprezentat de termometrul manometric 1,instalat pe conducta de apa calda,la iesirea din incalzitor. Acest element masoara temperatura 0 a apei la iesire si transforma energia termica absorbita de la apa calda intr-o variatie de presiune pe care o transmite prin tubul capilar 2 la tubul Bourdon 3;acesta din urma transforma variatii de presiune intr-o deplasare,prin care se modifica pozitia paletei 4.Elementele 1,2,3 si 4 la care se poate adauga indicatorul 5(atunci

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Automatizari.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
4 013 cuvinte
Nr caractere:
21 311 caractere
Marime:
34.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electrotehnică
Tag-uri:
sisteme, algoritmi, automatizare
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Sus!