Proiect ERFP

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.DESCRIEREA TEMEI pag.4
2.CALCULAREA ELEMENTELOR SCHEMEI pag.6
3.ALEGEREA COMPONENTELOR pag.8

Extras din proiect:

Se va proiecta un amplificator RF de putere in clasa C. Se observa la acest tip de amplificator ca intre intrare si iesire, caracteristica de transfer este neliniara. Pentru a obtine o functionare optima, respectiv transfer maxim de putere, circuitul este adaptat la intrare la rezistenta interna a generatorului de semnal (de excitatie) si la iesire la rezistenta de sarcina.

Aceste adaptari se fac cu ajutorul unor circuite (numite si retele de adaptare) acordate neamortizate. Ele au un dublu rol: pe de o parte realizeaza transformarea de impedanta si in al doilea rand elimina armonicile nedorite, datorita proprietatilor selective. In proiectarea amplificatorului de putere in clasa C, ca de altfel la orice amplificator, scopul final este obtinerea unei puteri utile maxime cu randament ridicat (??(0.85?0.9)) in conditiile mentinerii unei puteri disipate in cadrul unor limite sigure.

Se va considera ca tranzistorul lucreaza in regim critic. In acest regim, amplitudinea tensiunii alternative in colectorul tranzistorului este egala cu Ua, iar forma este sinusoidala. Regimul subcritic (subexcitat) nu se utilizeaza din considerente energetice, iar cel supracritic din cauza problemelor suplimentare ce apar datorita spectrului armonic crescut.

Puterea utila maxima obtinuta la iesire este limitata de valorile maxime admise pentru tensiunea colector-emitor UCE , curentul de

colector Ic si puterea disipata precizate in catalog pentru tranzistorul utilizat. Datorita circuitului acordat din colector valoarea maxima a tensiunii colector-emitor UCE este: UCE=2Ua.

Bibliografie:

- Manualul de Radiotehnica vol2;

- "Instalatii de radioemisie. Oscilatoare si amplificatoare de radiofrecventa de putere" de Mircea Ivanciovici

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Amplificator RF de putere.DOC
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
750 cuvinte
Nr caractere:
4 737 caractere
Marime:
27.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
semnale, amplificare
Predat:
Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei , Universitatea Politehnica Bucuresti din Bucuresti
Materie:
Electronică
Sus!