Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Lucrarea de fata contine o pezentare generala a tipului de amplificator proiectat, posibilitatile de implementare, calculul circuitelor de adaptare, calculul dimensiunilor fizice si al valorilor elementelor folosite. In tehnica microundelor masurarea parametrilor Y sau Z prezinta numeroase dificultati, de aceea se introduc parametrii S pentru caracterizarea cuadripolilor. Prin folosirea acestor parametrii relatiile de calcul ale stabilitatii elementului activ si cele de adaptare devin mai complexe, insa rezultatele obtinute sunt in buna concordanta cu comportarea fizica a dispozitivelor. Proiectarea unui amplificator de inalta frecventa urmareste realizarea urmatoarelor obiective: -castig maxim in banda impusa; -o banda larga in care castigul sa varieze cat mai putin; -zgomot redus. Realizarea simultana a acestor conditii este imposibila la un nivel optim; se accepta un compromis prin care, functie de cerintele impuse, este favorizata una din proprietati. In vederea obtinerii transferului maxim de putere sunt necesare egalitatiile :Zin=Zg* si Zout=ZS*(1), unde: Zin = impedanta de intrare in cuadripolul de amplificare ; Zg = impedanta caracteristica generatorului ; Zout = impedanta de iesire ; ZS = impedanta de sarcina. Realizarea impedantelor de adaptare se face pin intermediul unor circuite de adaptare ce transfera la intrare, respectiv iesire, valorile dorite, functie de parametrii cuadripolilor folositi. Prin utilizarea acestei metode se obtine un castig mai bun pe frecventa de lucru utilizata.

Amplificatoare in tehnica de microunde

Ingineria microundelor este un domeniu al fizicii ce se ocupa cu generarea , amplificarea, transmiterea si utilizarea energiei electromagnetice a semnalelor cu frecventa foarte mare . In microunde semnalele au lugime de unda comparabila cu piesele la care se lucreaza . Banda de frecvente specifice microundelor este intre 300 MHz si 30GHz . Pentru frecventa centrala impusa 600 MHz , lungimea de unda corespunzatoare este :

Transmisia de energie nu ridica probleme deosebite , fiind permisa folosirea cablului coaxial , deci nu apare necesitatea realizarii trecerilor de adaptare .

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microunde.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 462 cuvinte
Nr caractere:
8 966 caractere
Marime:
42.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
radiatii, lungime de unda, marimi
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!