Încărcarea inteligentă a acumulatoarelor cu plumb

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1. NOTIUNI GENERALE DESPRE MICROCONTROLLER

Una din cele mai importante componente ale sistemului de achizitii de date este microcontrollerul. Noi vom folosi microcontrollerul Atmega8 produs de firma AVR, care ne pune la dispozitie si programele necesare proiectarii unui astfel de sistem: AVRStudio, AVRGCC, si alte instrumente utile.

Deoarece din ce in ce mai multe echipamente electonice devin portabile, va creste necesitatea unor baterii de capacitate mare, cu dimensiuni reduse si greutate cat mai mica. Realizarile continue in domeniul tehnologiei bateriilor cer niste algoritmi cat mai sofisticati de incarcare ce asigura o incarcare rapida si sigura. Este impusa o monitorizare cu o precizie inalta a procesului de incarcare pentru a minimiza timpul de incarcare si pentru a utiliza la maximum capacitatea bateriei fara a o deteriora. Microcontrolerele AVR constituie un pas inainte in aceasta competie, dovedindu-se ideale pentru generatia urmatoare de incarcatoare.

Microcontrollerul Atmel AVR este cel mai eficient microcontroller pe 8 biti de pe piata actuala, oferind imbunatatiri Flash, EEPROM si convertor A/D pe 10 biti, toate pe un singur chip. Memoria de program Flash elimina nevoia incarcarii microcontrollerului cu multiple versiuni de software. Flash-ul poate fi programat in mod eficient in cadrul productiei chiar inaintea livrarii produsului finisat. Programarea in urma montarii este posibila prin intermediul "In-System Programming" (ISP), permitand totodata actualizarea software-ului si modificari de ultim moment.

Memoria EEPROM poate fi utilizata pentru retinerea datelor de calibrare si a caracteristicilor bateriei; permite de asemenea inregistrarea continua a etapelor incarcarii, ceea ce duce la optimizarea incarcatorului in cazul imbunatatirii capacitatii bateriei.

Convertorul integrat A/D pe 10 biti ofera o rezolutie superioara masurarii bateriei comparata cu solutii oferite de alte microcontrollere. Aceasta imbunatatire permite continuarea incarcarii la o capacitate apropiata de capacitatea maxima a bateriei. Rezultatul este reducerea atat a dimensiunii machetei cat si a costului sistemului.

Sistemul de achizitii de date va fi conectat la acest microcontroller care va asigura legatura cu interfata vocala, cu circuitul de afisare, cu celularul (prin intermediul circuitului RS232).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Incarcarea Inteligenta a Acumulatoarelor cu Plumb.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
45 pagini
Imagini extrase:
45 imagini
Nr cuvinte:
5 036 cuvinte
Nr caractere:
39 623 caractere
Marime:
26.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
electricitate, energie, reincarcare
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!