Echipamente Specifice Instalațiilor Electrice de Joasă Tensiune

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

o Argument..............................................................................................3
o Capitolul I.Notiuni generale.Definitii si tehnologii..............................4
o Capitolul II.Etape de executie a unei instalatii electrice de forta.........7
o Capitolul III.Executia instalatiilor electrice de joasa tensiune............11
o Capitolul IV.Descrierea fluxului tehnologic si alegerea racordului interprinderilor la reteua publica.........................................................14
o Capitolul V.Echipamente si aparate electrice de protectie..................15
o Capitolul VI.Norme de protectia muncii specifice..............................17
o Bibliografie..........................................................................................20

Extras din proiect:

Continutul acestei lucrari se refera la problemele teoretice si practice ale instalatiei de distributie la consumatorii, industriali, de joasa tensiune, ale iluminatului electric si se reprezinta etapele de executie a unei instalatii electrice de forta

Sistemul de alimentare cu energie electrica a utilajelor si receptoarelor unui consumator cuprinde, in principal sistemul extern si sistemul intern.

Sistemul extern este reprezentat de reteaua zonala a SEE, printr-un nod al retelei ( retele de inalta tensiune, medie tensiune sau joasa tensiune, in functie de puterea ceruta de consumator).

Statia de primire ( sau statiile de primire, in cazul marilor consumatori) este materializata (in functie de puterea solicitata de consumator) prin: statii de conexiuni (fara transformatoare) sau tablouri de distributie. Poate apartine fie furnizorului, fie consumatorului( conform contractului incheiat). Sistemul intern apartinind consumatorului contine: retele de distributie interne (in JT,MT si/sau IT, in functie de consumator) cu puncte de distributie, prin care energia electrica este dirijata in diferite directii si spre diferite elemente alimentate: statii de transformare, statii de conexiuni, tablouri de distributie, bare de distributie. Instalatia electrica este ansamblul de echipament electric interconectat in cadrul unui spatiu dat sau al unei zone precizate.

Localizarea si interconectarea intr-un anumit scop functional constituie cele doua criterii inseparabile pentru delimitarea unei instalatii. Instalatia electrica are deci doua componente de baza: echipamente electrice, cu o anumita destinatie functional canale conductoare (linii), care servesc pentru dirijarea energiei electrice si pentru interconectarea echipamentelor: reteaua electrica, care contine echipamentele electrice interconectate, in amonte fata de ultimul receptor sau de la ultima unitate functionala, si care servesc pentru alimentarea cu energie electrica a receptorului sau unitarii respective linii de conexiune in interiorul echipamentelor sau unitatilor functionale.

CAPITOLUL I

NOTIUNI GENERALE.DEFINITII SI TEHNOLOGIE

1.1Notiuni Generale

Energia electrica necesara consumatorilor din teritoriu se asigura de catre Sistemul Electromagnetic National- SEN, care apartine altui domeniu ce are la randul sau anumite reglementari.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Echipamente Specifice Instalatiilor Electrice de Joasa Tensiune.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
4 618 cuvinte
Nr caractere:
25 604 caractere
Marime:
983.82KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
electric, instalatie
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!