Bloc de Linie Automat

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Blocul de linie automat (BLA). Blocul de linie automat este un sistem de semnalizare automata utilizat in tractiunea feroviara moderna, caracterizat prin sectionarea electrica a caii cu sine (izolarea sinelor cu joante izolante) pentru a o putea utiliza ca circuite de cale pentru curentul de semnalizare. Cand perechile de roti scurtcircuiteaza cele doua sine, releul conectat la acestea nu mai este alimentat, iar semnalul de la intrarea pe aceasta zona se comuta pe rosu.

Pe sectiile cu trafic intens sunt prevazute instalatii cu bloc de linie automat, care permit ocuparea liniei curente de mai multe trenuri circuland in acelasi sens pe distanta dintre doua statii vecine, prin sectionarea liniei curente in portiuni de linie denumite sectoare de bloc, acoperite prin semnale luminoase.

Pe unele sectii de circulatie mai putin solicitate, pentru sporirea gradului de siguranta sunt prevazute instalatii de bloc de linie semiautomat sau automat simplificat. Aceste instalatii trebuie sa realizeze dependenta intre semnalele a doua statii vecine, astfel incat sa fie interzisa expedierea unui tren, atat timp cat linia curenta intre cele doua statii este ocupata.

Blocul de linii automat (BLA) asigura controlul circulatiei trenurilor in linie curenta. Trenul, prin prezenta sa in linie, isi realizeaza protectia, in comanda automata a indicatiilor semnalelor luminoase. BLA permite marirea densitatii de circulatie in linie curenta, prin realizarea celui mai mic interval de spatiu la care se urmaresc doua trenuri. Acest interval este denumit sector de bloc si reprezinta portiunea de linie curenta cuprinsa intre doua semnale de bloc consecutive.

Legatura dintre tren si semnalele luminoase se realizeaza in mod continuu, cu ajutorul circuitelor de cale amplasate pe sectoarele de bloc. BLA de pe reteaua CFR are semnale cu trei indicatii luminoase: verde(V), galben (G) si rosu (R) iar fiecare semnal de bloc reprezinta prevestitorul celui urmator. Ultimul semnal de bloc care se afla in fata semnalului de intrare in statie, este si prevestitorul acestuia.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bloc de Linie Automat.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
3 334 cuvinte
Nr caractere:
17 614 caractere
Marime:
697.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
electronica, automatica
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Profesorului:
Gheorghiu Andrei
Sus!