Studiu privind eficiența jocurilor cu temă în pregătirea tehnică, a unei echipe de juniori, la fotbal

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CAPITOLUL I: Fundamentarea teoretico-stiintifica a lucrarii
I.1. Precizari privind jocul de fotbal
I.2. Aspecte privind pregatirea tehnica a juniorilor la fotbal
I.2.1. Mijloace privind pregatirea tehnica a juniorilor la fotbal
I.3. Planificarea pregatirii tehnice pe durata unui an competitional
I.4. Modelul de joc al juniorilor la fotbal
I.5. Prioritati metodice in pregatirea juniorilor la fotbal
CAPITOLUL II: Ipoteza, scopul si sarcinile temei
II.1. Motivarea alegerii temei
II.2. Ipoteza cercetarii
II.3. Scopul si sarcinile lucrarii
CAPITOLUL III: Organizarea si metodologia cercetarii
III.1. Metode de cercetare stiintifica
III.2. Prezentarea si organizarea cercetariim
III.3. Modele operationale
CAPITOLUL IV: Rezultatele cercetarii si interpretarea lor
IV.1. Efectuarea experimentului
IV.2. Inregistrarea si prelucrarea datelor
IV.3. Prezentarea rezultatelor

Extras din proiect:

Fotbalul

Este un sport de echipa ce se disputa intre doua echipe alcatuite din 11 jucatori fiecare. Se joaca cu mingea pe un teren dreptunghiular, acoperit cu iarba, cu cate o poarta la fiecare capat. Scopul jocului este de a inscrie goluri introducand mingea in poarta adversarului. In afara portarului, ceilalti jucatori nu se pot folosi de maini pentru a manevra mingea. Castigatorul meciului este echipa care a inscris mai multe goluri la incheierea partidei. De multe ori este cunoscut si sub numele de soccer intrucat cuvantul fotbal se refera si la alte sporturi asemanatoare (fotbal american, fotbal australian )

Regulile jocului

Au fost conturate la mijlocul secolul al 19 lea pentru a standardiza regulile unei mari varietati de jocuri asemanatoare, jucate in scolile din Marea Britanie. Regulile Cambridge asemanatoare cu cele de astazi, au fost create la Colegiul Trinity din Cambridge, in 1848, la o intalnire a reprezentantilor mai multor colegii: Colegiul Eton, Scoala Harrow si Scoala Shrewsbury. Dar ele erau departe de a fi niste reguli universale. In anii 1850, s-au format multe cluburi, independente de scoli sau universitati, care jucau diferite forme de fotbal. Multe foloseau propriile lor reguli, cel mai bun exemplu fiind clubul Sheffield F.C. (format din fosti elevi ai Scolii Harrow). Acesta a luat fiinta in 1857, iar regulile create de ei au dus la formarea Federatiei de Fotbal Sheffield & Hallamshire, in 1867. In 1862, John Charles Thring de la Scoala Uppingham a creat un alt set de reguli des folosit. Aceste eforturi au condus la infiintarea Federatiei de Fotbal (FA) in 1863, care s-a intrunit pentru prima data in dimineata zilei de 26 Octombrie 1863, la Freemason's Tavern din Great Queen Street, Londra. Singura scoala ce a fost reprezentata la aceasta intrunire a fost Scoala Charterhouse. Freemason's Tavern a fost locul de intalnire al Federatiei pentru inca 5 intrevederi, intre Octombrie si Decembrie. In timpul acestora a luat nastere primul set cuprinzator de reguli. La ultima intalnire, primul trezorier al FA, care era reprezentantul Blackheath si-a retras clubul din FA, din cauza excluderii din regulament, la intalnirea precedenta, a doua reguli de baza: prima era cea care permitea alergarea cu mingea in maini si a doua, posibilitatea impiedicarii adversarului prin lovirea sa in "fluierul piciorului, prin tragere, sau prin tinere. Alte cluburi englezesti de rugby au urmat exemplul si nu s-au inscris in FA. Dar in 1871, ele au format Federatia de Rugby (Rugby Football Union). Cele 11 cluburi ramase in FA, sub conducerea lui Ebenezer Cobb Morley au ratificat primele 14 reguli ale jocului. In ciuda acestora, clubul Sheffield a continuat sa joace dupa propriile sale reguli, pana in anii 1870. Astazi regulile jocului sunt stabilite de International Football Association Board (IFAB). Aceasta a luat fiinta in 1886 dupa o intalnire a Federatiei Engleze de Fotbal, a Federatiei Scotiene de Fotbal, a Federatiei Galeze de Fotbal si a Federatiei Irlandeze de Fotbal in Manchester. Federatia Internationala de Fotbal FIFA, s-a format la Paris in 1904, iar reprezentantii sai au hotarat sa adopte regulile create de IFAB. Popularitatea crescanda a jocului a condus la unirea reprezentantilor celor doua federatii (FIFA si IFAB). Astazi, conducerea acestora este formata din 4 reprezentanti FIFA si cate 1 reprezentant al fiecarei federatii britanice.

Aplicabilitatea regulilor

Legile principale ale jocului sunt in numar de 17. Aceleasi legi se aplica la toate nivele fotbalistice, chiar daca prefata regulamentului permite federatiilor nationale sa modifice anumite pasaje pentru diverse categorii (juniori, seniori, femei, etc.) Pe langa cele 17 legi, numeroase alte decizi si directive IFAB contribuie la reglementarea jocului de fotbal. Legile pot fi gasite pe site-ul oficial al FIFA.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu privind eficienta jocurilor cu tema in pregatirea tehnica, a unei echipe de juniori, la fotbal.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
52 pagini
Imagini extrase:
52 imagini
Nr cuvinte:
9 102 cuvinte
Nr caractere:
52 313 caractere
Marime:
68.19KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Educație Fizică
Tag-uri:
echipa, tactica, fotbal
Predat:
la facultate
Materie:
Educație Fizică
Sus!