Tendințe în domeniul logisticii platformele-emarketing

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Prezentarea platformelor e-market 3
Generalitatii despre e-market 3
Cum castiga pietele electronice bani? 4
Diferente intre e-business, e-commerce si e-marketplace 5
2. Utilitate 6
3. Domeniile de aplicare 6
4. Avantajele si limitele spatiilor e-market 7
5. Riscurile potentiale ale implementarii sistemului pietelor electronice - studiu de caz ( Piata norvegiana) 9
6. Alte studii de caz 12
Studiu de caz 1 - eFleamarket - Africa de Sud 12
Studiu de caz 2 - E-marketplaces in Germania 13
7. Aplicarea tehnologiei e-market in Romania 16
Prezentare SEAP 16
Procedura de organizare a licitatiilor electronice 19
Tariful de utilizare 23
Bibliografie 26

Extras din proiect:

1. Prezentarea platformelor e-market

Generalitatii despre e-market

Exista multe definiti cu privire la e-market, insa cea mai relevanta pare a fi aceea conform careia, e-market este un loc:

- deschis pentru mai multi cumparatori si vanzatori;

- care se axeaza pe segmentul business to business, sau business to government

- asimilat unei platforme de tranzactii, unde reprezentantii e-market nu vand si nici nu cumpara bunuri si servicii care sunt tranzactionate pe aceasta platforma;

- indeplineste cel putin o functie comerciala

Platformele e-market pot oferi una in urmatoarele functii:

1. Licitatii

In cadrul unei licitatii, un numit produs sau o cantitate bine determinata dintr-un produs este oferita spre vanzare. Licitatia va avea loc int-un loc si la o data stabilite anterior. Consumatorii pot plasa oferte de licitatie pe parcursul unei perioade determinate de timp, pana la desfasuraraea efectiva a licitatiei. Unele licitatii pot fi prelungite cu cateva minute daca ofertele continua sa soseasca.

2. Licitatie inversa

In cazul unei licitatii inverse, cumparatorii depun o lista cu produsele pe care doresc sa le achizitioneze. Vanzatorii prezinta ofertele pentru produsele respective, scazand pretul cu fiecare noua cerere venita de la cumparatori. Aceasta operatiune se poate desfasura si online.

3. Avizierul (Bulletin Board)

Aceasta este cea mai simpla modalitate de schimb. Asa cum este sugerat si de catre denumire, procedeul de desfasurare este asemanator cu un panou pe care vanzatorii si cumparatorii afiseaza produsele pe care doresc sa la vanda, respectiv cumpere. Dzavantajul major este reprezentat de faptul ca nu stii ce produse vor fi oferite spre vanzare, oferta variind foarte mult intr-un interval foarte scurt.

4. Cataloage

Majoritatea e-marketurilor au cataloage in care sunt descries produsele sau serviciile oferite de vanzatori. Exista o varietate destul de mare de cataloage. Unele ofera informatii detliate cu privire la produse, pe cand altele ofera doar informatii cu caracter general. Unele au un caracter exclusiv informativ, pe cand altele prezinta informatii de natura promotionala; unele au si fotografii, altele nu. Cataloagele faciliteaza identificarea produselor si a furnizorilor de catre cumparatori in cadrul unor domenii care prezinta o varietate mare de producatori si produse. Preturile prezentate in cataloage sunt de obicei fixe si nu pot fi aflate de catre potentialul cumparator decat dupa inregistrare, datorita faptului ca diferiti cumparatori pot conveni asupra unor preturi diferite.

5. Cataloage cu comanda online

Folosind mediul online, se poate realiza plasarea concomitenta a comenzilor catre mai multi vanzatori pentru articolele prezentate in catalog. Urmatorul pas este reprezentat de catre hotararea reprezentantilor e-market de a permite companiilor, fie in calitate de cumparatori sau vanzatori, sa integreze procesul lor de comanda in sistemul ERP (Enterprise Resource Planning).

6. Schimbul (RFO, RFP, RFB)

Schimbul este una dintre functiile primare ale comertului. Aceasta presupune ca vanzatorul sau cumparatorul sa anunte ca doreste sa cumpere sau sa vanda ceva, acest lucru realizandu-se in general prin completarea unui formular online. Ulterior, cererea este adaugata pe o lista pe site. Totusi, de cele mai multe ori este transmisa prin e-mail partenerilor de tranzactii pentru a primi un raspuns. Aceasta functie comerciala poate fi utilizata pentru orice tip de produs.

Bibliografie:

www.bitd.org

www.dnb.com

www.e-licitatie.ro

www.emarket.co.za

www.emarketservices.com

www.escrow.com

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tendinte in domeniul logisticii platformele-emarketing.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
8 387 cuvinte
Nr caractere:
51 574 caractere
Marime:
71.29KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Economie, platforma
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!