Tehnici promoționale - Cotnari

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Compania Cotnari este una dintre cele mai cunoscute firme de productie si distributie a vinurilor din Romania. De peste doua mii de ani vinurile de Cotnari au fost desfatare, sfat si alinare pentru capetele incoronate si pentru oamenii de rand deopotriva. SC COTNARI SA este inima podgoriei inca din anul 1948. Podgoria face parte din Regiunea viticola a Moldovei,fiind situata in cea mai mare parte a sa pe Coasta Cotnari-Harlau,un segment important din marea"Coasta Moldava". Aceasta regiune se distinge prin personalitatea vitei de vie si versantii bine insoriti,prin finetea vinurilor albe obtinute aici si mai ales prin dragostea traditionala a locuitorilor pentru cultura vinului.

Vinurile de Cotnari prezinta calitati exceptionale, obtinute prin limitarea productiei medii de struguri la un hectar la doar 70-80% fata de celelalte podgorii ale Romaniei sau din celelalte tari viticole. Compania noastra va alege intotdeauna calitatea in detrimentul cantitatii. In vinoteca noastra, organizata pe criterii stiintifice, se pastreaza cele mai reusite colectii incepand cu anul 1957. O intreaga tehnologie urmareste maturarea si invechirea vinurilor, caci vinul autentic de Cotnari nu se utilizeaza in anul in care a fost produs ci dupa doi ani, patru sau chiar 10 ani, cand inregistreaza o adevarata personalitate.

Traditia milenara se impleteste cu promovarea celor mai avansate sisteme. In ultimii ani, compania a promovat investitii substantiale impreuna cu firme de renume din Italia si Suedia. Aceste investitii au crescut capacitatea statiei de imbuteliere, au modernizat instalatatiile de racire, de eliminare a sarurilor tartrice, de depozitare a vinului la invechit etc.

Vinul produs de S.C. Cotnari S.A. este distribuit atat pe piata interna cat si cea externa (Germania, Rusia, Italia, Grecia, Japonia, Statele Unite ale Americii etc.), reteaua de distributie interna acoperind intreg teritoriul Romaniei.

Printre factorii de macromediu care marcheaza atat vanzarile cat si promotiile firmei putem consemna factorul economic reprezentat de cursul valutar care poate duce la ridicarea preturilor,cat si factorul legislativ care poate impune anumite restrictii in organizarea tombolelor.Ca factori ai micromediului putem sublinia principalii competitori ai brand-ului Vincon, Murfatlar si Jidvei.Clientii firmei sunt persoane cu un venit mediu, cu varsta cuprinsa intre 18 si 64 de ani, ei consumand vin atat acasa, cat si la restaurant sau la petreceri.

Facand referire la mediul intern al firmei, putem evidentia ca in prezent Cotnari isi desfasoara activitatea cu un numar de 300 de salariati, fiind al patrulea producator de vinuri din tara noastra. Compania detine o cota de aproximativ 19% din piata autohtona de vinuri, aceasta inregistrand

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnici promotionale - Cotnari.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 521 cuvinte
Nr caractere:
9 045 caractere
Marime:
16.51KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
produse, promovare, calitate
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!