Snail Company

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Rezumat

S.C "SNAIL COMPANY "S.R.L S-a infiintat in 2005 .Este o societate comerciala cu capital integral privat avand ca domeniu de activitate principal comercializarea,cresterea si distributia de melci pentru consum.

Actionarii societatii sunt:

o ing. biotehnolog, doctorand in helicicultura Nica Dragos

- med. vet. Laszlo Attila

- economist Ciocan Daniela Ioana

La ora actuala informatiile legate de cresterea melcilor la noi in tara sunt foarte putine si nu sunt sustinute de o baza practica. Pentru a veni in sprijinul potentialilor clienti firma noastra se doreste a fi o interfata intre interesul crescut de pe piata romaneasca si experienta acumulata de helicicultorii din vestul Europei, in tari cu traditie indelungata in domeniu.

Daca e facuta respectand toate conditiile din recomandarile specialistilor, ferma de melci poate aduce chiar in primii ani recuperarea investiei facute + un profit substantial. Pretul en-gros pe kilogramul de melc viu poate varia intre 3,5 si 5,8 euro ia carnea de melc (cunoscuta sub numele de escargot) poate ajunge pana la 50 euro.

Produsul

Speciile de melci crescute in Romania si comercializate de noi sunt Helix Aspersa si Helix Aperta

Helix Aspersa

In cadrul acestei specii, adaptata zonelor cu clima oceanica calda, se cunosc doua varietati utilizate intensiv in helicicultura: Helix aspersa aspersa (10 g) cunoscut si sub numele de Micul Gri, petit gris, small grey smail, escargot chagrine sau La Zigrinata, precum si Helix aspersa maxima (20 g ), denumit si Marele Gri sau gros gris. In stare naturala Helix aspersa aspersa poate fi intalnit pe tarmurile Mediteranei pana pe coastele Spaniei si ale Frantei. Habitatul lui este reprezentat de gradini, parcuri si alte zone cultivate. Helix aspersa are o mare capacitate de adaptare si o durata de exploatare cuprinsa intre 2 si 5 ani. In prezent in Franta, ocupa peste 60% din piata melcilor comestibili.

Helix aspersa maxima denumit de francezi Gros-Gris (marele gri) si de englezi brown garden snail (melcul brun de gradina), este o specie nativa tarmurilor Mediteranei, care se preteaza bine la crestere. Este foarte prolific si foarte apreciat pe piata internationala. Cu toate ca este apropiat ca dimensiuni de Helix pomatia are handicapul ca nu se preteaza la vanzare in stare vie, intrucat bureletul paleal, este mai inchis la culoare comparativ cu cel al altor specii de melci. Aceasta specie este specia de melc cea mai utilizata in helicicultura si poate fi crescuta atat in climatele reci cat si in cele mai blande, dar doar in sisteme inchise.

Helix Aperta

Numit popular melcul de livada, melcul de padure, melcul de vie sau melcul de gradina, este raspandit in regiunile care nu se afla sub efectul brizei marine. Aclimatizarea lui este rezultatul a numeroase modificari morfologice, modificari care au condus la diferentierea a 8 varietati sau subspecii in Europa de Nord si de Est. In tara noastra se gaseste in numar mare prin gradini, paduri, podgorii si, in general, prin locuri umbrite si umede pana la altitudinea de 1500 m. In literatura straina este intalnit sub denumirea de escargot de Bourgogne (in franceza), Weinberghschnecke (in germana), La Vignaiola (in italiana) sau Roman snail sau apple snail (in engleza).

In timpul temperaturilor ridicate se afunda 7-15 cm in pamant si devine inactiv pana la o noua ploaie. Cochilia este de culoare brun-verzuie, conica, fara orificiu columelar, cu 3 sau 4 randuri de spire, dintre care ultima foarte ampla, in forma de semiluna. Diametrul cochiliei variaza intre 20-25 mm, iar inaltimea acesteia intre 25-30 mm.

Vara se formeaza un opercul alb, calcaros, impermeabil, aderent la cochilie si mai subtire decat cel al lui Helix pomatia.

In prezent acest melc este vandut doar in zonele unde se produce, la un pret mai ridicat decat Helixpomatia, deoarece in timpul verii se gaseste in letargie.

Piata internationala a produsului

Piata internationala e constituita din marile retele de retail, care ofera produse proaspete si semipreparate. Aprovizionarea acestora se realizeaza de catre un numar relativ mic de procesatori, capabili sa ofere cantitati mari si constante de produse. Acesti procesatori la randul lor trebuie sa dispuna de o logistica complexa pentru a putea oferi constanta in aprovizionarea pietei (surse de melci vii, capacitati de prelucrare si stocare, sisteme de transport si distributie).

Pietele europene interesante pentru producatorii din tara noastra sunt in primul rand Italia, Franta, Spania,Grecia, tari care au si o traditie gastronomica in ceea ce priveste consumul de melci si reunesc, deasemenea, cei mai importanti procesatori din domeniu.

Va prezentam cateva date referitoare la consumul de melci pe principalele piete:

Italia(2004):36.500 tone

Franta(2004):42.000 tone

Spania(2003):20.000 tone

Consumul la nivel mondial se situa la nivelul anului 2004 la 400.000 tone pe an.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Snail Company.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
50 pagini
Imagini extrase:
50 imagini
Nr cuvinte:
12 429 cuvinte
Nr caractere:
67 978 caractere
Marime:
772.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
societate, acte, infiintare
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!