SC Nestle SA

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Scurt istoric

Povestea Nestle incepe in 1866 intr-un oras din Elvetia numit Vevey. Farmacistulde origine germana Henri Nestle a creat un produs alimentar bazat pe cereale si lapte pentru sugarii care nu se puteau hrani cu lapte matern. Produsul a fost denumit ,,FarineLactee Henri Nestle", iar succesul nu a intarziat sa apara. Prima Resita a fast in cazulunui copil nascut prematur (micutul ,,Wanner") care nu tolera niciun fel de mancare.Dupa ce formula Nestle a salvat viata copilului, valoare produsului a fost recunoscuta iar in cativa ani acesta se regasea in cea mai mare parte a pietelor din intreaga Europa.

Odata cu trecerea timpului compania a inceput sa-si imbunatateasca nivelul calitatii laptelui praf iar primele intreprinderi din afara Elvetiei nu au intarziat sa apara.Dupa criza prin care compania a trecut in timpul primului razboi mondial.

Intre celedoua razboaie, Nestle a organizat concursuri cu bebelusi si i-a fotografiat pe castigatori.Una dintre aceste ilustratii a fost reprodusa pe camioanele Nestle. Compania a simtitimediat efectele celui de-al doilea razboi mondial. Profiturile au scazut semnificativ de la20 milioane dolari in 1938, la 6 milioane dolari in 1939. Fabricile au fost stabilite in tarilein curs de dezvoltare. Razboiul a ajutat la introducerea celui mai nou produs alcompaniei, ,,NESCAFE", care a fost o bautura de baza in armata americana. Nestle acontinuat sa se extinda de-a lungul anilor, prin achizitii si parteneriate, printre care se aflacompanii precum L 'Oreal, Colgate, Palmolive etc De la o afacere de dimensiuni mici, Nestle este un lider mondial pe piata produselor alimentare datorita modului sau de conducere eficient si a strategiei abordate.Compania continua sa evolueze si sa se adapteze la lumea in continua schimbare submotto-ul "Good Food, Good Life"

Compania Nestle in Romania

Activitatea companiei in Romania a inceput in anul 1995 detinand doar 6 angajati.Intre timp numarul angajatilor a crescut la 1000 in sediile din Bucuresti si Timisoara. In prezent, portofoliul Nestle Romania include produse cum ar fi: cafea, cacao instant, napolitane, batoane de ciocolata, condimente, cuburi i supe, hrana pentru nou-nascuti.

Nestle pe piata din Romania sunt Kraft Foods, Strauss, Masterfoods sau Dr. Oetker.In anul 2000, Nestle Romania a achizitionat Joe IBC, producator de napolitane silider de piata. Societatea comerciala Joe a fost fost infiintata in Timisoara de catre Florentin Banu si Vasile Chiriac si a devenit una dintre cele mai apreciate marci din portofoliu. In anul 2006, Nestle a achizitionat la nivel regional compania greceasca DeltaIce Cream iar in Romania, aceasta a devenit Nestle Ice Cream Romania. Nestle Romania,ca si toate unitatile operationale ale Grupului Nestle, recunoaste ca oamenii sunt resursacea mai valoroasa. Pentru a rasplati implicarea angajatilor, Nestle Romania le ofera acestora programe de instruire, in tara sau in strainatate. In prezent investitiile realizate de Nestle in Romania depasesc 10 milioane de euro.

Macromediul:

Macromediul companiei de talie mondiala Nestle cuprinde totalitatea factorilor economici, politici, demografici, educationali, ecologici, sociali, tehnologici, legislativi siculturali. Acestia influenteaza in mod indirect activitatea firmei, mai precis climatul incare Nestle isi desfasoara munca. Pentru a analiza macromediul intreprinderii vom folosimodelul PEST. Acest acronim apare uneori sub formele STEP, PESTLE, PESTELI ,extinderi la mai multi factor.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • SC Nestle SA.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
4 626 cuvinte
Nr caractere:
25 679 caractere
Marime:
60.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
companie, Economie
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor , Universitatea Transilvania din Brasov
Materie:
Economie
Profesorului:
Timea Demeter
Sus!