România și locul ei în economia globală

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Economia Mondiala reprezinta ansamblul economiilor nationale si a relatiilor economice stabilite intre acestea in virtutea interdependentilor dintre tari,generate de diviziunea mondiala a muncii ,precum si mecanismele ,normele juridice,institutiile cu caracter national,regional sau cu vocatie universala pe baza carora aceste relatii se desfasoara.

Principalele industrii ale Romaniei sunt cea textila si de incaltaminte, industria metalurgica, de masini usoare si de ansamblare de masini, miniera, de prelucrare a lemnului, a materialelor de constructii, chimica, alimentara si cea de rafinare a petrolului. O importanta mai scazuta reprezinta industriile farmaceutica, a masinilor grele si a aparatelor electrocasnice. In prezent, industria constructoare de masini (vedeti Dacia Logan) este foarte larga si este orientata inspre piata. Industria romaneasca de IT cunoaste o crestere anuala constanta.

Puterea economica a Romaniei este concentrata in primul rand pe producerea de bunuri de catre intreprinderile mici si mijlocii in industrii precum cea a masinilor de precizie, vehiculelor cu motor, industria chimica, farmaceutica, a aparatelor electrocasnice si a imbracamintei.

In 2006 Romania a reusit sa egaleze (la paritatea dolarului) PIB pe locuitor realizat in 1988. Fata de media europeana a produsului intern brut pe locuitor in 2007, de 26.208 de dolari americani si de cea mondiala, de 8191 de dolari, Romania avea un nivel de 7523 de dolari, aproape de 3,5 ori mai scazut decat cel european si se afla sub nivelul mediu mondial.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Romania si Locul ei in Economia Globala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
2 831 cuvinte
Nr caractere:
15 584 caractere
Marime:
1.13MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
economia globala, munca
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Nechita Daniela
Sus!