Raportul de practică a întreprinderii Langera SRL

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

INTRODUCERE

Aceasta investigatie practica detaliaza aspecte importante referitoare la activitatea economico-financiara a intreprinderii. Stagiul de practica a decurs in cadrul entitatii ,,Langera" SRL , a carei activitate de baza este cea comerciala. Activitatea economico-financiara este organizata si desfasurata conform prevederilor Legii bugetului asigurarilor sociale de stat, Legii fondurilor asigurarii obligatorii de asistenta medicala, Legii contabilitatii nr. 113-XVI din 27.04.2007, care stabileste cerintele unice, cadrul juridic si mecanismul de reglementare a contabilitatii si raportarii financiare in cadrul activitatii de intreprinzator. Activitatea intreprinderii "Langera" este reglementata de actele legislative si normative din domeniul comertului si importului. Astfel, compania activeaza in conformitate cu prevederile Codului Fiscal al Republicii Moldova nr 1163-XIII din 24.04.1997, prezentind informatii, privind rezultatele activitatii sale, Inspectoratului Fiscal de Stat. Activitatea de import a pieselor se realizeaza in conformitate cu prevederile Codului Vamal al Republicii Moldova nr.1149-XIV din 20.07.2000, Hotarirea Guvernului nr.600 din 14.05.2002 , Legea nr.1380 din 20.11.1997 , regulile INCOTERMS, alte acte normative si tratate internationale ce reglementeaza domeniul respectiv.

Obiectivul principal al companiei este satisfacerea maximala a necesitatilor clientilor, astfel intreprinderea ,,Langera" poseda o gama larga de produse si este reprezentant a mai multor branduri de piese auto si accesorii. Pe parcursul anilor de activitate, dezvolatarea rapida a companiei a condus la asigurarea clientilor sai cu marfuri, accesorii si servicii auto de inalta calitate, intrprinderea fiind un bun intermediar dintre clientii sai si cei mai importanti producatori de piese auto. In acest raport de practica ne propunem sa analizam intreprinderea din mai multe puncte de vedere si sa apreciem situatia economico-financiara a acesteia.

1. Structura organizatorica a intreprinderii ,,Langera" SRL

Intreprinderea Langera ca forma juridica de organizare este Societate cu Raspundere Limitata si este inregistrata la Camera Inregistrarii de Stat cu seria MD 0029600 la data de 31.01.2002. Adresa juridica este MD-2023, str. Podul Inalt 10, mun Chisinau, Republica Moldova. Sediul operativ este str. Uzinelor 12/B, intreprindere infiintata in conformitate cu legislatia Republicii Moldova, al carei capital social este totalmente autohton. Conform art.17 al Legii nr.845 din 03.01.1992 , compania "Langera" este o societatea cu raspundere limitata, care a fost fondata de o singura persoana fizica, in scopul desfasurarii unei activitati de antreprenoriat, sub aceeasi firma, in baza contractului de constituire si a statutului. Conform Legii nr.135 din 14.06.2007 , intreprinderea este societatea comerciala cu personalitate juridica al carei capital social este divizat in parti sociale conform actului de constituire si ale carei obligatii sint garantate cu patrimoniul societatii. In conformitate cu prevederile legislatiei Republicii Moldova cu privire la capitalul social al intreprinderilor autohtone, la infiintarea intreprinderii cu raspundere limitata "Langera" s-a asigurat nivelul minim al capitalului social (5400 lei).

Intreprinderea a fost infiintata in anul 2002 a carei pricipalele directii de activitate sunt:

- comet cu amanuntul al autovehiculelor noi si folosite;

- comert cu amanuntul al pieselor, componentelor si accesoriilor auto;

- deservirea tehnica si reparatia autovehiculelor;

Constituirea si functionarea intreprinderii "Langera" este reglementata de o serie de acte legislative si normative. In prezent compania este formata din sediul central situat la Chisinau si doua filiale situate in orasul Balti si respectiv Edinet. In procesul de constituire a companiei, s-a tinut cont de prevederile urmatoarelor acte: Codul Civil al Republicii Moldova, Legea nr.81 din 18.03.2004, Legea nr.845 din 03.01.1992, Legea nr. 220-XVI 19.10.2007 , Legea nr. 135-XVI din 14.06.2007.

Personalul intreprinderii este principala resusa a oricarei intreprinderi, de calitatea si eficienta utilizarii careia in mare masura depind rezultatele activitatii intreprinderii si competitivitatea ei, de aceea conducerea intreprinderii isi alege minutios personalul. Modul de salarizare si politica de premii este stabilita individual pentru fiecare angajat in parte, in dependenta de rolul, functia, inovarile aportate si vechimea in munca. Astfel compania poseda un echipament bine dotat si personal calificat. In planurile de viitor apropiat ale intreprinderii sunt urmatoarele obiective: mentinerea pozitie pe piata, prin imbunatatirea continua a calitatii serviciilor prestate cu scopul de a maximiza satisfacerea clientilor; maximizarea profitului pe baza diversificarii serviciilor prestate de catre filiale; incheierea contactelor si negocierea cu dilerii reprezentanti a celor mai importante branduri de piese si componente auto.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raportul de Practica a Intreprinderii Langera SRL.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
38 pagini
Imagini extrase:
38 imagini
Nr cuvinte:
11 197 cuvinte
Nr caractere:
70 816 caractere
Marime:
174.08KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
practica, intrepridere
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!