Promovarea Orașului Sibiu

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Sibiul a fost desemnat in 27 mai 2004 in urma votului final al Consiliului de Ministri ai Culturii din Uniunea Europeana drept Capitala Culturala Europeana (CCE) pentru anul 2007, titlu pe care il imparte cu Luxemburg. Un punct care a cantarit mult in decizie a fost parteneriatul special cu Luxemburg in organizarea programului pentru 2007, coordonarea evenimentelor intre cele doua orase, cat si multiplele parteneriate si programe de colaborare europeana dezvoltate de Sibiu cu Landshut, Rennes, Klagenfurt, Deventer.

Tema aleasa de Sibiu/Hermannstadt pentru Programul Sibiu 2007 isi propune sa prezinte profilul multicultural al acestui oras vechi de opt secole, sub deviza : City of Culture - City of Cultures'.

Sibiul este situat in partea sudica a Transilvaniei, pe raul Cibin si se situeaza la 45?47' latitudine nordica (in linie cu Lyon) si 24?05' longitudine estica (aproximativ in linie cu Atena), foarte aproape de centrul geografic al Romaniei.

Altitudinea fata de nivelul marii variaza intre 415 m in Orasul de Jos si 431 m in Orasul de Sus. Populatia orasului este de 170000 locuitori.

Majoritatea populatiei este de religie ortodoxa. Protestantii si catolicii reprezinta 4% din populatie. 25% din populatie are peste 50 ani iar 18% din populatie are studii superioare.

Prin Sibiu trec drumurile europene E 68 (Arad - Sibiu - Brasov) si E 81 (Cluj - Sibiu - Pitesti - Bucuresti)

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Promovarea Orasului Sibiu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 750 cuvinte
Nr caractere:
16 447 caractere
Marime:
49.50KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
oras, sibiu
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!