Proiect Bancar

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In aceasta lucrare as vrea sa prezint cateva caracteristici asupra activitatii banci comerciale ,,Alpha Bank." Ca orice banca comerciala si acesta raspunde in fata Banci Nationale a Romaniei. Banca Nationala a Romaniei este banca centrala a Romaniei. Toate activitatile banci comerciale ,,Alpha Bank" sunt verificate si aprobate de Banca Nationala a Romaniei care supravegheaza si coordoneaza activitatile banci comerciale. Toate bancile comerciale raspund in fata Banci Nationale a Romaniei pentru activitatile lor iar Banca Nationala a Romaniei potrivit legii raspunde numai in fata Parlamentului tarii si nu este in nici un fel subordonata Guvernului.

In prima parte a proiectului voi prezenta un scurt istoric despre banca comerciala ,,Alpha Bank" , actionari respectiv si despre investitori. Dupa introducere ma voi axa pe principalele operatii pe care le efectueaza banca comerciala: deschiderea de conturi pentru persoanele fizice si juridice, operatii privind folosirea instrumentelor de plata: cambie, ordinul de plata, bilet la ordin si nu in ultimul rand cecuri. Dupa prezentarea acestor operatii voi continua cu principalele operatii specifice banci comerciale ,,Alpha Bank". Voi prezenta creditul pentru locuinta, creditul pentru nevoi personale specific bancii, apoi voi continua cu prezentarea cardului de debit ,,AlphaCard VISA Electron". Un alt lucru care este specific acestei banci este serviciul de internet banking care este o noutate in economia si in tehnologia Romaniei.

Scurt istoric

Banca comerciala ,,Alpha Bank" a fost fondata in anul 1879 de catre John F. Costopoulos, care a infiintat o societate comerciala de mici dimensiuni in orasul Kalamata. In anul 1918 departamentul de banking al firmei ,,J. F. Costopoulos" a fost denumit ,,Bank of Kalamata". In 1924 banca si-a mutat sediul la Atena, si denumirea acesteia a fost schimbata in ,,Banque de Credit Commercial Hellenique." In 1947 denumirea a fost schimbata in ,,Commercial Credit Bank" iar in 1974 in ,,Credit Bank". In martie al anului 1994 noua denumire a fost cea de ,,Alpha Credit Bank".

In 1999 banca a achizitionat 51% din actiunile Bancii Ioniene. La 11 aprilie 2000 fuziunea Bancii Ioniene a fost aprobata prin absorbtie de catre ,,Alpha Credit Bank". Denumirea noii banci, rezultata in urma fuziunii, este ,,Alpha Bank".

Logoul banci comerciale ,,Alpha Bank" isi are originea in istoria antica a Greciei, asa cum reiese de pe reversul unei medalii din insula Aegina, datand din anul 485 inaintea erei noastre. Culorile sale, bleumarin si alb-pur, sunt de fapt culorile Greciei.

Alpha Bank Grup impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si un numar mic de investitori greci, au infiintat in 1993 Banca Bucuresti S.A., ca o banca comerciala. Banca si-a inceput activitatea in anul 1994.

La inceputul anului 2000, Banca Bucuresti a fost redenumita ,,Alpha Bank Romania" pentru a sublinia apartenenta la Grup. Ca rezultat al politicii de obtinere a controlului total in filiale ,,Alpha Bank" devine in anul 2005 actionar majoritar, detinand 99,43% din actiunile ,,Alpha Bank Romania". Avand in prezent peste 1300 de angajati, banca comerciala ofera o gama larga de servicii si produse atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice cat si pentru sectorul de corporate, printr-o larga retea de sucursale situate in Bucuresti si alte orase mari din tara. Conform planului de dezvoltare adoptat pentru urmatoarea perioada de timp, pana la sfarsitul anului 2008 va avea o retea de 150 de sucursale si agentii.

,,Alpha Bank Romania" a inregistrat o dezvoltare puternica si performante foarte bune. Succesul se datoreaza in principal avantajelor competitive, dintre care enumeram doar cateva:

- actionari puternici si implicati;

- capital puternic si un brand cu reputatie internationala;

- inovatie si creativitate;

- eficienta operationala;

- echipa de calitate;

- produse variate si flexibile ce se adreseaza atat persoanelor fizice cit si companiilor mici, mijloci sau corporatiilor;

- un foarte bun Customer Service adica un raspuns rapid, flexibilitate si politete.

Capitalul social al banci comerciale ,,Alpha Bank" este de 593.618.274 de Ron. Structura actionariatului este urmatoarea:

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect Bancar.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Imagini extrase:
33 imagini
Nr cuvinte:
7 418 cuvinte
Nr caractere:
38 420 caractere
Marime:
38.63KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
produse, eficienta operationala
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Marius Motocu
Sus!