Practică Aro Palace Brașov

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Denumirea societatii supusa analizei, este cea deja amintita, respectiv Hotelul Aro Palace Brasov - Complexul hotelier Aro Palace.

Hotelul - Restaurant Aro Palace (infiintat in 1939, ypana in 1990 fiind recunoscut ca "Hotel Carpati") sta la baza infiintarii primei firme de turism din Brasov, respectiv S.C. Aro Palace SA.

Forma juridica de constituire este cea de societate comerciala pe actiuni, capitalul fiind privat, notabil fiind si faptul ca acesta este autohton.

In ceea ce priveste localizarea, Hotelul Aro Palace este amplasat in centrul Brasovului, pe bd-ul Eroilor nr.27-29, in rand cu edificiul Prefecturii si al Consiliului Judetean, cu Muzeul de Arta, cu fata catre parcul din miezul Brasovului si catre pitorescul Deal al Cetatii, inconjurat practic de toate cladirile importante din punct de vedere administrativ: Primaria municipiului, Cercul Militar, cladirea Romtelecom etc.

1.2. Tipul activitatii curente a Hotelului Aro Palace

In conformitate cu statutul societatii si potrivit CAEN, obiectul de activitate al complexului Aro Palace este cel de cazare, alimentatie si prestari de servicii specifice activitatii de turism.

1.3. Natura capitalului social al Hotelului Aro Palace

Hotelul Aro Palace este, dupa cum am mentionat, o societate pe actiuni, cu personalitate juridica ce se organizeaza si functioneaza conform statutului societatii.

Durata societatii este nedeterminata, avand un capital social autohton in valoare de 10.051.478 lei. Din anul 1995, societatea Aro Palace s-a privatizat in baza Legi nr.77/1994 prin metoda "MEBO", prin urmare, o data cu societatea si structurile de cazare turistica si de alimentatie ce le detine.

Tabelul 1.1 Structura actionarilor S.C. Aro-Palace S.A. Brasov

Actionari Cota ( % ) Nr. de actiuni Valoarea (lei noi)

SIF TRANSILVANIA 50,64 412.547 1.031.435,0

PAS 23,88 388.255 970.637,5

PPM 1,60 13.811 34.527,5

Altii 23,88 194.510 486.275,0

TOTAL 100,00 1.009.150 2.522.875,0

Sursa: Evidentele S.C. Aro-Palace S.A.

Capitolul 2.

Organizarea activitatii in cadrul Hotelului Aro Palace

2.1. Organigrama Hotelului Aro Palace

Conceputa si tratata ca functie manageriala, organizarea reprezinta pentru managerul Complexului Aro Palace si salariatii sai un ansamblu de actiuni pe care le intreprinde in vederea utilizarii cu maximum de eficienta a resurselor materiale, umane, informationale si financiare pe care le are la dispozitie. In acest context, managerul asigura raportul si proportiile juste intre toate categoriile de resurse, utilizeaza structuri judicioase de organizare.

Complexul Aro Palace este o societate pe actiuni ce se organizeaza si functioneaza conform statutului societatii. Astfel, in fruntea ierarhiei se afla Adunarea Generala a Actionarilor ( A.G.A. ), in cadrul caeria actionarii decid in conformitate cu actiunile pe care le detin in societate. Deciziile care privesc organizarea, dezvoltarea, functionarea, investitiile sunt luate de catre Consiliul de Administratie. Presedintele Consiliului de Administratie este Directorul General, care este ajutat in diferite probleme de Consilieri.

In cadrul unui hotel mare, asa cum este si cazul hotelului Aro Palace, activitatile specifice sunt indeplinite in cadrul unor servicii si departamente. Un serviciu este constituit dintr-un grup de lucratori care efectueaza operatiuni omogene sau complementare, indeplinesc o functie coerenta in cadrul hotelului si actioneaza sub conducerea unui responsabil ( sef de serviciu ). Serviciile regrupate formeaza un departament, iar ansamblul departamentelor constituie hotelul insusi. In cadrul serviciilor se constituie compartimente, birouri, sectii, brigazi, partizi etc. Gruparea lucratorilor in servicii si departamente, respectiv constituirea structurii organizatorice, nu este o treaba simpla.

Organizarea si functionarea hotelului Aro Palace, adica repartizarea activitatilor si operatiunilor pe lucratori, asigurarea coordonarii lor si adoptarea de masuri concrete pentru realizarea obiectivelor fixate, functioneaza prin gruparea urmatoarelor activitati:

- de contact nemijlocit cu clientela (front-office in sens larg);

- cu caracter birocratic;

- receptia, serviciul de etaj si serviciul de alimentatie;

- departamentele de baza-cazarea si alimentatia, la care se adauga departamentele de administratie si cel al prestatiilor auxiliare;

- operationale, reprezentate de prestatia serviciilor hoteliere (sunt activitatile generatoare de incasari);

- functionale, activitati indispensabile bunei functionari a hotelului, acoperind functii de administratie, control, comercializare, intretinere (sunt activitati care inregistreaza numai costuri).

Fiecare departament, serviciu si compartiment lucreaza in interconditionare cu celelalte. Cheia succesului hotelului

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Practica Aro Palace Brasov.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
72 pagini
Imagini extrase:
72 imagini
Nr cuvinte:
19 265 cuvinte
Nr caractere:
113 806 caractere
Marime:
2.48MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Economie, firma, dezvoltare
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!