Plan de afaceri - grădinița particulară Silamana

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

I. Introducere
I.1. Scurta prezentare
I.2. Obiective
I.3. Misiune
II. Descrierea investitiei
II.1. Constituirea si finantarea societatii
II.2. Localizare
II.3. Echipa si managementul companiei
III. Prezentarea serviciilor
III.1. Obiective educationale
III.2. Finalitatea invatamantului prescolar
III.3. Desfasurarea activitatii de predare
IV. Analiza de piata
IV.1. Informatii statistice
IV.2. Politica de marketing
IV.3. Concurenta
V. Strategia afacerii si etape de implementare
V.1. Actiuni premergatoare activitatii propriu-zise
V.2. Inscrierile
VI. Informatii financiare
VI.1. Investitii initiale
VI.2. Cheltuieli lunare
VI.3. Proiectii financiare

Extras din proiect:

I.1. Scurta prezentare

Prezentul Plan de afaceri se refera la infiintarea unei unitati particulare de invatamant prescolar, care va functiona in Bucuresti, pornind de la necesitatea micsorarii decalajului actual intre numarul copiilor de varsta prescolara si capacitatea totala a gradinitelor de stat si particulare din capitala.

Segmentul de piata vizat este reprezentat de familii tinere cu venituri din grupa medie - superioara, provenind dintr-un mediu social care solicita, apreciaza si favorizeaza un nivel educational si de ingrijire inalt si pentru care formarea copiilor este un proces continuu.

Autorul planului de afaceri, Lavinia Schiopu, va fi totodata si unicul actionar al companiei care va fi infiintata in acest scop sub forma unei societati cu raspundere limitata. Absolventa a Facultatii de Relatii Economice Internationale in cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, promotia 1998 - 2002, Lavinia Schiopu vine cu o experienta profesionala si manageriala acumulata in decursul a sapte ani in domeniile comert exterior, PR, publicitate si organizarea de evenimente media, marketing si vanzari in domeniul IT.

Gradinita SILAMANA va demara activitatea didactica in luna octombrie 2007 prin acordarea de servicii de educatie, in primul an, la nivelul grupei mici, pentru 30 de copii cu varste cuprinse intre 3 ani si 4/5 ani, organizati in 2 grupe a cate 15 copii.

Incepind cu anul scolar 2008-2009 activitatea gradinitei se va extinde: copiii scolarizati in primul an vor intra in grupa mijlocie si vor fi introduse doua noi grupe mici de prescolari insumind alti 30 de copii. Continuind in acelasi ritm activitatea didactica, in anul scolar 2009-2010 gradinita va ajunge sa scolarizeze copii la toate cele trei grupe de varsta prevazute in legea invatamantului.

In vederea diminuarii nivelului investitiei initiale, precum si datorita urgentei demararii proiectului din punct de vedere al lipsei locurilor in unitatile de invatamant existente, in primii doi ani gradinita va functiona intr-un spatiu inchiriat. Ulterior, avem in vedere analizarea posibilitatii construirii unui imobil propriu care sa corespunda tuturor exigentelor din punct de vedere functional si calitativ pentru un numar de circa 90-100 prescolari. Acest proiect se doreste a fi realizat intr-un parteneriat cu autoritatile locale din cadrul unuia dintre sectoarele administrative ale Bucurestiului, prin utilizarea unui teren concesionat de primarie si a fondurilor structurale europene alocate prin Programul Operational Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

I.2. Obiective

Scopul urmarit este satisfacerea unor de motivatii de ordin afectiv ale asociatului vis-a-vis de dorinta de a contribui la educarea tinerei generatii, simultan urmarindu-se obtinerea de profit in urma desfasurarii acestui tip de activitate.

Pentru finantarea acestui proiect este necesara contractarea unui credit de tip start-up acoperit de o garantie imobiliara.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Afaceri - Gradinita Particulara Silamana.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
37 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
6 923 cuvinte
Nr caractere:
57 569 caractere
Marime:
81.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
afaceri, copiilor
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!