Plan de afacere

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Echipa noastra are in vedere demararea unei afaceri ce va purta numele de SC. Sparge Gheata SRL, al carui obiect de activitate va consta incomercializarea de produse cosmetice. Pornim increzatori in fortele proprii si in ideea noastra, spre deosebire de alte afaceri de acest gen, nu ne vom avanta la investitii substantiale din prima clipa, ci vom analiza realist oportunitatile existente pe piata si punctele noastre forte.

Initiatorii afacerii sunt , tineri entuziasti cu idei inovatoare, cu avantajul de a fi activat in diverse domenii ale economiei si comertului , dar cu lipsa de experienta in demararea unei afacerii si a experientei de viata in general.

Clientii vizati sunt fetele, in general, dar si saloanele de cosmetic.In ceea ce priveste cota de piata vizata, aceasta se va situa la un nivel redus cel putin la inceput, datorita noutatii unora dintre produse pe piata din Ramnicu Valcea, insa in timp acestea isi vor demonstra calitatile, ceea ce va duce la o crestere graduala a cotei de piata detinuta.

Optiunile strategice luate in vedere sunt colaborarea in timp cu saloanele cosmetice din orasele invecinate, deschiderea mai multor magazine si in alte orase si marirea gamei de produse

In functie de cumulul valori investite in afacere, functiile administrative in cadrul companiei vor fi pe masura urmand ca fiecare dorinta de implemenare a unei idei sa fie supuse unui vot dupa o atenta analiza. Astfel managmentul afacerii va fi asigurat de principalii actionari ai companiei care detin capitalul majoritar.

2.Descrierea initiatorilor

Ma numesc Comanescu Andreea-Elena si sunt asociata firmei SC. Sparge Gheata SRL.Sunt o persoana optimista, ambitioasa, tot ce imi propun incerc sa fac tot posibilul sa duc la capat, comunicativa, curioasa, deschisa sa invat intotdeauna ceva nou.

3.Descrierea produselor oferite

Lumea in care traim se afla intr-o continua dezvoltare si preocupare pentru estetic.

Produsele utilizate sunt de marca renumita, testate dermatologic (L'Oreal, Natty, Farmec, Farmasi, Flormar etc.)Toate serviciile sunt prestate pe o muzica relaxanta, oferind un cadru odihnitor, destresant.

Pretul variaza de la 3 la 15 lei considerand ca este un pret rezonabil, accesibil pentru toata lumea.

4.Descrierea pietei si a concurentei

Piata vizata o reprezinta clientela din Ramnicu Valcea, in special tinerele, dar si o serie de saloane cosmetice cu care am dori sa colaboram, incercand insa sa acoperim clienti si saloane si din orasele vecine.

Concurenta este destul de mare avand in vedere faptul ca in oras exista foarte multe magazine de produse cosmetice, si nu numai, exista deasemenea si tarabe, piete de unde se pot achizitiona unele dintre produsele pe care le oferim si noi.In general, acest tip de produse sunt foarte bine vandute, deoarece majoritatea tinerelor din ziua de azi au grija de manichiura lor, iar pentru asta au nevoie de produsele noastre.

Spre deosebire de alte magazine asemanatoare, noi venim cu o oja noua pe care multe tinere din Ramnicu Valcea au cerut-o pe site-urile de specialitate. Exista, insa si riscul de a mai comercializa si alte magazine acest produs pe viitor dar, speram ca pana atunci sa ne formam o clientela fidela si sa incercam sa o pastram prin atragerea cu diverse promotii sau noutati, convingand-o ca are nevoie de ceea ce comercializam noi.

5.Strategia de marketing

In economia de piata, orice organizatie si in mod deosebit o organizatie cu scop lucrativ isi concepe o politica proprie, prin care isi desemneaza directiile de evolutie in viitor, precum si modalitatile concrete de infaptuire a acesteia, politica ce trebuie sa-i asigure permanenta pe piata si mai ales dezvoltarea de ansamblu.

O componenta de baza a politicii intreprinderii este politica de marketing care-i ofera posibilitatea receptarii promte si reale a semnalelor pietii si-i permite adaptarea rapida la modificarile aparute pe piata, cu maxima eficienta. Astfel, intreprinderea poate sa evalueze corect parametrii pietii si sa aloce resursele de care dispune corespunzator cererii reale, poate sa sesizeze segmentele neacoperite de pe piata si avantajele comparative fata de concurenti.

In conditiile actuale, nici o intreprindere nu-si permite sa activeze fara a avea o perspectiva clara, atat pe termen scurt cat si pe termen lung, care sa isi asigure subzistenta, dar si rationalitatea, eficienta in conditiile in care mediul ambiant devine tot mai complex si mai dinamic.

Fata de multiplele schimbari ce apar atat in micromediul cat si in macromediul in care activeaza, intreprinderea trebuie sa manifeste un anumit comportament, o anumita atitudine, ce se concretizeaza in delimitarea directiilor strategice si a modalitatilor practice de infaptuire a acestora, si se reflecta in continutul politicii de marketing a intreprinderii.

6.Mobilizarea resurselor sociale

- Talente si cunostinte rare cruciale pentru reusita si caile pe care vor fi realizate

- Capacitate de a convinge persoanele de a utilize un produs nou, de a inlatura reticenta oamenilor

- Capacitatea de a dezvolta afacerea si a nu ramane la un nivel de inceput

Resursele financiare sunt necesare desfasurarii oricarei afaceri, fie ca acele resurse sunt: financiare, umane, informationale sau

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de afacere.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 231 cuvinte
Nr caractere:
14 820 caractere
Marime:
15.86KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Economie
Tag-uri:
afacere, plan, Economie
Predat:
la liceu
Sus!